Dolar 32,3195
Euro 35,0491
Altın 2.308,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Sıcak Su Cilde Düşman!

Günü birlik yaşamımız içerisinde en fazla yüzü çehremiz kirlenmektedir. Yüz temizliği ise hem güzellik ve bakımın ilk adımı, hem de hijyenik yönden en önemli gereken yerdir. Işıltılı, sağlıklı ve taze bir cilt yapısına sahip olmak adına yüzümüzü salgılardan, kirlerden ve makyajdan arındırmamız kesin olarak vazgeçilmez bir alışkanlık durumu haline gelmelidir. Yüz derisi oldukça ince ve hassas bir yapıya sahiptir. Vücut kısmınıza oran ile çok daha çabuk yıpranmaktadır ve bozulmaktadır..

Sıcak Su Cilde Düşman!
Aslan Özdemir
22 Şubat 2016 23:59

Günü birlik yaşamımız içerisinde en fazla yüzü çehremiz kirlenmektedir. Yüz temizliği ise hem güzellik ve bakımın ilk adımı, hem de hijyenik yönden en önemli gereken yerdir. Işıltılı, sağlıklı ve taze bir cilt yapısına sahip olmak adına yüzümüzü salgılardan, kirlerden ve makyajdan arındırmamız kesin olarak vazgeçilmez bir alışkanlık durumu haline gelmelidir. Yüz derisi oldukça ince ve hassas bir yapıya sahiptir. Vücut kısmınıza oran ile çok daha çabuk yıpranmaktadır ve bozulmaktadır.

Hayrettin Kaya

Ev ortamında yüz bakımı adına ilk başlıca kural cildinizi temiz ve her daim nemli tutmanız gereklidir. Bunun adına ise fazla kurutmamış olan, yumuşatıcılı bir sabun ile iyi bir nemlendirici yeterli gelecektir. Yüz yıkamak ile ilgili doğru bilinmekte olan birden fazla yanlış uygulanıyor. Peki yüz yıkamanın sıcak suyla yapılmasının zararlı olduğunu biliyor muyuz? Sıcak su ile yıkanan yüz derileri ölü deri haline geliyor uru ve mat bir görünüm kazanıyor yüzümüzü temizlemek yerine yıprandığı açıklaması yapıldı Uzmanlar yüzü sıcak suyla yıkamanın cildi tahriş ederek, bozulmuş cilt koşullarına yok açtığını söylüyor.

Yüz yıkamak her ne kadar oldukça basit gibi görünen bir işlem olsa da aslında yüz yıkarken yaptığınız hatalardan dolayı cildinize zarar veriyor olabilirsiniz. Genelde insanların yüzlerini yıkarlarken sıklıkla yaptıkları bazı hatalar vardır. Yüzümüzü yıkamamızın amacı; doğal dengesini bozmadan cildin yüzeyindeki pası, fazla cilt yağını, birikmiş kiri temizlemektir. Bazı insanlar ciltlerini sadece su kullanarak temizlemeyi tercih ederler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.