Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

Şevki Şentürk Hakkında Bilinmeyenler

Ayancık’ta Şevki Şentürk ismi çok duyulmasına rağmen, kim olduğu hakkında bilgi eksikliği bulunuyor. Şevki Şentürk kimdir? Hayatı ve biyografisi…

Şevki Şentürk Hakkında Bilinmeyenler
18 Temmuz 2022 14:45

İlçemiz Ayancık’ta Şevki Şentürk ismi çok duyulmasına rağmen, kim olduğu hakkında bilgi eksikliği bulunuyor. Ayancık’ta bir caddeye ve köprüye adı verilen Şevki Şentürk kimdir, ne için cadde ve köprüye adı verilmiştir? İşte Şevki Şentürk hakkında bilinmeyenler…

Şevki Şentürk, 1925 yılında Ayancık’ta doğmuştur. Ayancık’ta adının verildiği Şevki Şentürk köprüsünü yaptırmıştır. Şehir içindeki caddelerin asfaltlanmasında önemli rol oynamıştır. Bu sebepten ötürü de cadde ve köprüye adı verilmiştir.

Şevki Şentürk Hakkında Bilinmeyenler

Şevki Şentürk Kimdir?

Şevki Şentürk 1925 senesinde Sinop’un Ayancık ilçesinde doğdu. Kahvecioğulları’ndan Sahil camii eski müezzini Haşim Hoca olarak tanınan Haşim Şentürk’ün oğludur.

Şevki Şentürk, 1949 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinden mezun oldu.

1949 yılında Karayolları Genel Müdürlüğünde göreve başladı. Karayolları 10. Bölge Müdürlüğünde Yapım Şefi, 7. Bölge Müdürlüğünde Bakım Şefi olarak çalıştı.

Karayolları 7. ve 8. Bölge Müdürlüklerinde Bölge Müdürü olarak görev yapan Şevki Şentürk, 1959 Nisan’ında Köprüler Dairesi Başkanı, 30.09.1960 tarihinde ise Karayolları Genel Müdürü oldu.

11.10.1961 tarihinde görevinden ayrılarak Bakanlık’ta Yüksek Fen Heyeti üyeliğine atanan Şevki Şentürk, çalışmalarını özel bir kuruluşta sürdürdü. Uzun süre Yapı Kredi Bankası müsteşarlığı yaptı. Farklı özel şirketlerde yönetici olarak çalıştı.

Ayancık Türkeli arası yolun açılması onun müdürlüğü zamanında gerçekleşmiştir. Ayancık Çayı üzerindeki Fabrika ile Ayancık’ı bağlayan köprüyü yaptırmıştır. Ayancık caddelerinin asfaltlanmasında faydası olmuş, ismi de bir caddeye verilmiş bir kişiydi. Bölgenin insanına hizmeti dokunan, ender şahsiyetlerdendir.

2002 yılında İstanbul’da vefat etti ve Feriköy mezarlığına defnedildi.

Şevki Şentürk Hakkında Bilinmeyenler

Ayancık Şevki Şentürk Köprüsü

ETİKETLER:
YORUMLAR

  1. HüseyinİSLAM dedi ki:

    Ölmeden önce 7.Bölge Müdürüm Y.Ziya YILMAZ ile Ayancığa gidip evinden aldık Samsun’da Karayolları misafirhanesinde misafir ettik , çok mutlu olmuştu ,çok dürüst, değerli Karayolcu büyüğümüzdü , mekanı cennet olsun, Hüseyin İSLAM. (Emekli Karayolları Bölge Müdürü)