Dolar 32,6905
Euro 34,8057
Altın 2.506,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

SESSİZ GECE

16 Mart 2020 17:06

Futbol severler için bu hafta sonu ligin kaderini belirleyecek iki önemli maç vardı.

Futbol severler için bu hafta sonu ligin kaderini belirleyecek iki önemli maç vardı. Ekranların başında maçları seyretmek için programlar yapılarak maç saatlerini beklemeye başlayacaklardı. Trabzon –İstanbul Başakşehir,Galatasaray- Beşiktaş maçları ligin seyrini değiştiren maçlar olarak gündemdeydi.Ta ki Devletin Koronovirisü için aldığı tedbirlere kadar. Perşembe günü Türkiye Futbol Federasyonu ‘’Seyircili oynanacak’’açıklamasını yaptı. Daha Sonra Gençlik Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu “Maçlar seyircisiz’’oynanacak açıklamasından sonra tüm müsabakalar seyircisiz oynanmaya başlandı.

Futbolun seyir zevki de hafta sonu yavan oldu. Tatsız tuzsuz maçlar izledik. Oysa futbol severler adına çok keyifli maçlara aday iki maç korona virüsüne takıldı.

Demek neymiş önce sağlık; hayattaki en önemli şeyin sağlık olduğunu bir kez daha anlamış ve yaşamış olduk. Sağlık olmayınca ne paranın, ne evin, ne de arabanın bir anlam ifade etmediğini çok yoğun yaşadığımız bir dönem içindeyiz.

Avrupa’da tüm lig karşılaşmaları iptal olurken, Avrupa şampiyonası Salı günü yapılacak toplantıdan sonra iptal edilmesi söz konusu iken, ülkemizde en azından seyircisiz oynama kararı çıktı.

Bu şartlar arasında Galatasaray-Beşiktaş maçını koskoca stadyumda ölü şehir kıvamında izledik. Havanın soğuk olması da ayrı bir olaydı.

Çiçeği burnuda ki Teknik Direktör Sergen Yalçın Galatasaray’ın pas trafiğini iyi çözmüş ve Cimbom’un top yapmasını engelledi. Yine koskoca ilk yarı Galatasaray Belhanda ile sahada on kişi ile oynadı dersek yerinde tespit etmiş oluruz…

İkinci yarı Galatasaray daha baskılı oynamasına rağmen istediği üç puana ulaşamadı.

Beşiktaş ise mücadelesi ile ön plana çıktı. Pozisyona girdi, ancak gol atamadılar. Oyunun gidişatına göre biraz geride oyunu kabul etti. Gökhan’ın sakatlanması hücuma dayalı olarak Beşiktaş’ı frenledi.

Tüm oyuncuların motivasyonu hiç yoktu. Maç bitse de eve gitsek havasındaydılar. Maçın genel havası gol atanın kazanacağı bir müsabaka oldu. Ancak sessiz gecede sessiz bir şekilde futbolcular sahadan ayrıldılar.

Beşiktaş Şampiyonluk yolunda zaten bir iddiası yoktu ancak bundan sonra çok daha zor oldu. İlk dört içinde bitirmesi için fikstürü iyi değerlendirmesi gerekiyor.

Galatasaray ise iki haftada dört puan kaybetti. Rakiplerinin de birbiri ile karşılaştığı haftada büyük bir avantajı kaçırmış oldu.

Trabzon, İstanbul Başakşehir, Galatasaray ve Sivas, at boyu bu yarışı sürdüreceği belli oldu.

Şampiyon kim olur kim olmaz bu beni hiç ilgilendirmiyor. Ancak futbol seyir zevkinin içine de virüs girmiş durumda.

Dedik ya önce sağlık diye. Şimdi yaşayacağız ve göreceğiz olan biteni. Şimdi şunu gördük derbilerde seyircisiz oynanan futbolun bir anlam ifade etmediğini. Derbi mi seyrettik yoksa normal bir idman müsabakası mı anlamakta zorlandık. İzleyenler versin artık kararını.

Bundan sonra müsabakalar tatsız, tuzsuz bir lig başladı. Toplumun hafta sonu zaman geçireceği bir seyir zevkimiz futbol vardı onun içenine de korona virüsü bulaştı!

Sessiz gecede puanlar paylaşıldı.

ADİL YILDIZ

16.03.2020

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.