Dolar 32,2859
Euro 34,7827
Altın 2.403,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Açık
Sinop
17°C
Açık
Sal 19°C
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 17°C

Seçmen Listeleri Askıya Çıktı

Seçmenler, 17 Ocak tarihine kadar bilgilerini muhtarlıklarda asılı olan listelerden kontrol edebilecek. Türkiye 31 Mart’ta mahalli idareler seçimi için sandık başına gidecek.

Seçmen Listeleri Askıya Çıktı
5 Ocak 2024 17:44
31 Mart yerel seçimleri için takvim işlemeye devam ederken seçmen listeleri bugün muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. Seçmenler, 17 Ocak tarihine kadar bilgilerini muhtarlıklara asılı olan listelerden kontrol edebilecek. Türkiye 31 Mart’ta mahalli idareler seçimi için sandık başına gidecek.
Milyonlarca seçmen, belediye başkanları ve muhtarları seçmek için oy kullanacak. Seçmen listeleri de bugün itibarıyla askıya çıktı.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçmen listelerinin güncelleştirilmesi için uygulama esaslarını belirledi.
17 Ocak’a kadar bilgilerini kontrol edebilecek seçmenler için bilgilerini sorgulama ve itirazlarına ilişkin 17 Ocak tarihine kadar seçmen listelerinde güncelleme yapabilecek.
Öğrenci olup öğrenim gördükleri yerleşim yerlerinde oy kullanmak isteyenler, muhtarlık bölgesinde kimlik veya adres bilgilerinde yanlışlık ya da eksiklik olanlar bilgilerini güncelleyebilecek.
1 EKİM SONRASI İKAMET DEĞİŞİKLİĞİ YAPANLARIN DİKKATİNE
Öte yandan 1 Ocak 2024’ten önce, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden 1 Ekim itibarıyla geçerli yerleşim yeri adresine sahip ve oy verme günü itibarıyla 18 yaşını dolduracak Türk vatandaşlarına ait bilgiler elektronik ortamdan alınacak.
Seçmen niteliği olduğu halde listelerde adı bulunmayanlar da başvuru yapabilecek. Bu kişiler herhangi bir hizmete ait faturayı ya da kira sözleşmesini ibraz etmek zorunda olacak.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.