Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 16°C

Samsunspor Eski Başkanları

Samsunspor eski başkanları takımın başında belli bir dönem boyunca kalan ve aynı zamanda ekibe birden çok konuda katkı sağlayan çok önemli isimlerden oluşuyor.

Samsunspor Eski Başkanları
28 Aralık 2023 19:17

Samsunspor geçtiğimiz sene lige yeniden döndü. Uzun bir dönem boyunca alt liglerde yer almasına rağmen kurduğu kadroya süper ligde mücadele etmeye hak kazandı. Samsunspor takımının tarihi boyunca birçok başkan görev yapmıştır. Bunların bir kısmının çok başarılı olduğunu biliyoruz. Bu isimlerin arasında öne çıkanlar yazımızda sizleri bekliyor.

Samsunspor Eski Başkanları Tam Liste

Samsunspor Türk futbol tarihinin hem en bilinen hem de en deneyimli takımlarından birisi olarak dikkat çeker. Kırmızı beyazlı ekip, çok uzun yıllar boyunca alt liglerde yer almasının ardından 2023 yılında yeniden futbol ligi içerisinde süper lige dönmüştür. Daha önce Türk futboluna Tanju Çolak, İlhan Mansız, Tümer Metin gibi isimleri kazandıran bu kulüp, içinde bulunduğumuz sezonda ise çok da iyi bir performans sergilemiyor.

Buna göre son dakika spor haber yazımızda gelmiş geçmiş tüm başkanlara baktığımızda bunların arasında Kadri Ersan, Yılmaz Ulusoy, Nüzhet Ulusoy, Bülent Semizoğlu, Fevzi Tombuloğlu, Fehmi Sağlamer, Ender Cengiz, Hüseyin Altuncu, Hasbi Menteşoğlu, Hakkı Tomaç, Aslan Çınar, İsmail Uyanık, Yusuf Ziya Yılmaz, Adnan Ölmez, Mazhar Başoğlu, Sezgin Gümüş, Fuat Köktaş, İsmail Erkurt Tutu, Kazım Yılmaz, Emin Kar, Mehmet Pank, Ahmet Karayılmaz, Suat Çakır, Yüksel Yıldırım gibi isimlerin bulunduğunu görmekteyiz. Kırmızı beyazlı takımın bu başkanlarından bir kısmı ise birden fazla olacak şekilde kulübün başında yer almışlardır.

Yusuf Ziya Yılmaz

Tabi ki Samsunspor eski başkanları yazımızda hemen öne çıkan en dikkat çekici isimlerden birisi Yusuf Ziya Yılmaz olarak dikkat çekiyor. Aynı zamanda kentin belediye başkanlığını da yapan bu isim ilk defa 2001 yılının 21 Ocak tarihinde göreve geldi. Bunun sonrasında 25 Haziran 2022 yılına kadar görev yaptı.

Başarılı isim aynı zamanda siyasetçi olması ile de dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra Yusuf Ziya Yılmaz’ın hayatına baktığımızda 1951 yılında kentin Çarşamba ilçesinde dünyaya gelmiş olduğunu görmekteyiz. Mühendis olan Yusuf Ziya Yılmaz, birçok devlet kurumunda görev yapmıştır. Aynı zamanda 1999 senesinde ilk defa belediye başkanı olmuştur. Bunun ardından Samsunspor takımının da başına geçmiştir. Bu sayede ekibin birçok büyük başarı elde etmesinde önemli bir yeri olmasından dolayı kırmızı beyazlı taraftarların en fazla sevdiği isimlerin arasında dikkat çekiyor.

İsmail Uyanık

Her zaman Samsunspor eski başkanları denildiğinde İsmail Uyanık öne çıkan bir diğer isimdir. Bu isim 1961 yılında Samsun merkezde dünyaya gelmesinin ardından aynı zamanda basketbolcu olarak lisanslı bir şekilde birçok takımda oynamıştır. İstanbul Lisesi mezunudur. Mezun olmasının ardından değişik ekiplerde yöneticilik ve idarecilik yapmıştır.

Aynı zamanda İsmail Uyanık denildiği zaman akla hemen takımın başında tam 15 sene boyunca kalması öne çıkan bir detaydır. Buna göre İsmail Uyanık başkan olduğunda takım bir alt ligde yer almaktaydı. Bunun sonrasında kurulan başarılı kadro sonrasında ekip üst üste iyi sonuçlar aldı. Ardından ise süper lige terfi etti. Bu da 1992 – 1993 sezonu olarak dikkat çekiyor.

Bunun yanı sıra İsmail Uyanık hakkında önem arz eden daha farklı bir konu ise kendi başkanlığı döneminde takımın basketbol şubesinin üst lige yani 1 TBL’ye çıkmasıdır. O güne kadar böyle bir başarı daha önce yaşanmadığı için ilgili başkan takımın tarihinde çok büyük bir öneme sahiptir. Ancak daha sonra özellikle maddi sorunlardan dolayı ilgili takım kapanmak zorunda kalmıştır.

İsmail Uyanık, özellikle takımın 15 yıl boyunca başında kalmasının ardından 2005 senesinde çok sert bir açıklama yaparak istifa etmiştir. Buna gerekçe olarak da şehrin siyasetçilerinin takıma sahip çıkmamasını göstermiştir. Buna rağmen gelen baskılar sonrasında 2017 yılında yeniden başkan olmuştur. Bu dönem içinde en fazla dikkat çeken icraatı ise takımın bir şirket haline getirilmiş olmasıdır. Kurumsal bir yapının kazandırılması sonrasında daha önceden kapatılmış olan basketbol şubesi yeniden kurulmuştur. 2 Ocak 2020 yılında ise yönetim içinde anlaşmazlık yaşamasının ardından istifa etmiştir.

Adnan Ölmez

Samsunspor eski başkanları arasında Adnan Ölmez bir diğer isim olarak karşımıza çıkıyor. Başkan 26 Temmuz 2005 yılında göreve gelmesinin ardından bunu 1 Temmuz 2006 senesine kadar sürdürmüştür. Bu anlamda toplamda 1 sene boyunca başkan olarak kırmızı beyazlı takıma hizmet verdiğinin altını da net olarak çizelim.

Adnan Ölmez, Samsun il sınırları içinde yer alan Cerekli’de 1963 senesinde dünyaya gelmiştir. Bunun yanı sıra Türkiye’nin en büyük şirketlerinden birisi olarak dikkat çeken Borsan Grup başkanlığını da yapmaktadır. Özellikle şehrin ileri gelenlerinin baskılarının ardından takımın başına geçmiştir. Yaklaşık olarak 1 sene boyunca bu koltukta oturmasının ardından görevi bırakmıştır.

İsmail Erkurt Tutu

İsmail Erkurt Tutu da en son spor haberleri yazımızda yer alır. İsmail Erkurt Tutu, 2014 yılında takımın başkanlık koltuğuna oturmasının ardından burada tam 3 sene 2 gün boyunca kalmıştır. Bunun yanı sıra bu isim daha önce de 1 Ağustos 2010 ve 4 Haziran 2011 tarihleri arasında aynı görevi ifa etmesinden ötürü kırmızı beyazlı takımın en bilinen isimlerinden birisidir.

İlk defa İsmail Erkurt Tutu başa geçtiğinde teknik direktörlük koltuğuna Hüseyin Kalpar’ı getirtmiştir. Bunun sonrasında ise Samsunspor süper lig başarısını göstermiştir. Ancak sezon sonunda istifa etmiştir. İkinci kez kulübün başına geldiğinde ise takım küme düşmüştür. Hakkında 2014 yılında görevini kötüye kullanma nedeni ile dava açılmış ancak ilgili olayda delil olmadığından daha sonra beraat etmiştir. Kendisinden sonra başa ise Hakkı Tomaç gelmiştir.

*Tanıtım yazısıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.