Dolar 42,8012
Euro 50,1583
Altın 5.973,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 14°C
Çok Bulutlu
Sinop
14°C
Çok Bulutlu
Pts 13°C
Sal 12°C
Çar 11°C
Per 9°C

Samsung, Galaxy Z Fold 8’i Yenilenen Kamera Düzeniyle Tanıttı

Samsung, yenilenen kamera tasarımıyla dikkat çeken Galaxy Z Fold 8 modelini tanıttı. Katlanabilir telefon deneyimi yeniden tanımlanıyor.

Samsung, Galaxy Z Fold 8’i Yenilenen Kamera Düzeniyle Tanıttı
21 Aralık 2025 13:45

Samsung’un önümüzdeki yıl tanıtılması beklenen Galaxy Z Fold 8 modeliyle ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Şirketin, bu kez kamera sisteminde yaptığı iyileştirmeleri yardımcı sensörlere yoğunlaştıracağı bildiriliyor. Sızıntılara göre Galaxy Z Fold serisi, yeni donanım düzenlemeleriyle fotoğraf kalitesinde önemli bir gelişim sağlayabilir.

Kamera Donanımında Yenilikler

Paylaşılan bilgilere göre Galaxy Z Fold 8, mevcut modelde kullanılan 200 MP çözünürlüklü ana kamerayı koruyacak. Ayrıca 10 MP çözünürlüklü ön ve iç kameraların da aynı şekilde devam edeceği ifade ediliyor. En dikkat çeken değişiklik ise telefoto kamerada görülecek. Yeni modelde bu sensörün 10 MP’ten 12 MP’e çıkarılacağı, 3x optik yakınlaştırma oranının ise sabit kalacağı bildiriliyor. Bu sayede düşük ışık koşullarında daha net ve detaylı çekimler yapılabileceği tahmin ediliyor.

Kamera Donanımında Yenilikler

Ultra Geniş Açılı Kamerada Büyük Artış

Bir diğer yenilik, ultra geniş açılı kamerada kendini gösterecek. Galaxy Z Fold 8’in bu bölümünde, önceki modeldeki 12 MP sensör yerine Galaxy S25 Ultra’da da kullanılan 50 MP sensörün yer alacağı öngörülüyor. Bu değişiklik, katlanabilir serinin kamera performansını Galaxy S serisine daha da yaklaştıracak gibi görünüyor. Yeni Z Fold 8, böylece hem çekim kalitesi hem de kamera teknolojisi bakımından önemli bir güncelleme sunmaya hazırlanıyor.

YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.