Dolar 32,5803
Euro 34,9119
Altın 2.437,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 24°C
Az Bulutlu
Sinop
24°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 18°C

Samsun’da Denize Nerede Girilir?

Karadeniz kıyısı boyunca Samsun hariç bütün bölgede dağlar denize paralel uzandığı için kıta sahanlığı yani plaj alanı çok dar olduğu içi kıyı turizmi için pek elverişli değildir bu yerler.

Samsun’da Denize Nerede Girilir?
31 Mart 2017 17:01

Karadeniz kıyısı boyunca Samsun hariç bütün bölgede dağlar denize paralel uzandığı için kıta sahanlığı yani plaj alanı çok dar olduğu içi kıyı turizmi için pek elverişli değildir bu yerler. Samsun bölgesinde dağlar içeri doğru uzandığı için plaj alanı geniştir. Yaka kentten Terme’ye kadar olan yerlerde denize girilebilecek pek çok alan vardır Samsunda.

– Şehir merkezinde denize girilebilen en yakın nokta Doğu parkta bulunan BANDIRMA vapuru yanıdır. Kum zemine sahip olan bu koyda sabah saatlerinden akşama kadar cankurtaran hizmeti mevcuttur.

– Karadeniz’in en büyük şehri olan Samsunda denize girilebilecek yerlerden biriside ÇATALÇAM plajıdır. Bu plaj, Atakum sahilinin son kısımlarına doğru SAMSUN-BAFRA yolu üzerinde bulunmaktadır. Atakum ilçesine bağlı bulunan Çatalçam plajı, bulunduğu mevkii de yapılaşmanın az olması sebebiyle suyu temiz olan plajlar arasında yer almaktadır. Halk plajı olan Çatalçam’ ın uzunluğu 353 metre, genişliği ise 18 – 50 metre arasındadır. 2015 yılı itibari ile de temiz olması sebebiyle MAVİ bayrak almaya hak kazanmıştır.

– Yakakent ve Çam Gölü: Samsun il merkezinin 84 km batı tarafında bulunmakta olan Yakakent ve Yakakent’in 7 m kadar batı bölgesinde yer alan Çam gölü mevkii doğal plajları, temiz denizi ve çam ağaçları ile kaplı tepeleriyle eşsiz bir doğal güzelliğe sahiptir. İlçede ve Çam gölü sahilinde kamp yerleri ve pansiyonlar da bulunmaktadır.

– Alaçam Geyik Koşan Sahili: İlin 78 km batısında bulunun Alaçam ilçesinin sahil kesimidir.

-Fener Plajı: Büyük şehir belediyesi tarafından sadece kadınlara hizmet vermektedir. İçerisinde restoran, oturma ve dinlenme grupları, spor alanları vb. yerlerin bulunduğu 1100 kişi kapasitelidir bir plajdır. Plaj ücreti 10 lira olmakla birlikte cankurtaran hizmeti de mevcuttur.

-Ondokuzmayıs ilçesinde Taflan un fabrikası önü, Dereköy Bahçelievler ve Kumcağız Belediye plajı yazlıklarda kalan tatilcilerin uğrak yerleri arasındadır.

-Bafra ilçesinde Kızılırmak’ın doğu istikameti boyunca 15 km gidildikten sonra ulaşılan Doğanca Beldesi sonrasında takip edilen Boyder kanalları ile varılan plajlara ve Kızılırmak’ın döküldüğü yere yakın olan Koşu köyü plajına ulaşılabilmektedir.

Ulaşımı Nasıl Sağlayacaksınız?

Yukarıda saydığımız plajları dolmuşlarla gezmek biraz yorucu ve zor olabilir. Kendi aracınzı yoksa Samsun Havalimanı’ndan bir araç kiralayarak tüm bu plajları rahat rahat gezebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.