Dolar 32,3326
Euro 35,1252
Altın 2.303,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Saman İthal Eden Türkiye Seçmen İthal Etmek Gibi Bir Hazırlık İçerisinde

TBMM CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY; “SAMAN İTHAL EDEN TÜRKİYE SEÇMEN İTHAL ETMEK GİBİ BİR HAZIRLIK İÇERİSİNDE”

Saman İthal Eden Türkiye Seçmen İthal Etmek Gibi Bir Hazırlık İçerisinde
Aslan Özdemir
4 Temmuz 2016 00:20

TBMM CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY; “SAMAN İTHAL EDEN TÜRKİYE SEÇMEN İTHAL ETMEK GİBİ BİR HAZIRLIK İÇERİSİNDE”
CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, KİLİS’TE 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİNDE KATILDIĞI İFTAR PROGRAMINDA VERMİŞ OLDUĞU MÜJDEYE TBMM CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY’DAN CEVAP 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katıldığı Kilis 7 Aralık Üniversitesi iftar programında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak isteyen Suriyeli göçmenlere vatandaşlık müjdesi vermesinin ardından, TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’dan cevap geldi.
TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı önce bunun gerekçelerini topluma vatandaşlarımıza anlatmalıdır. Hiç Şüphesiz Türkiye müşkül durumda olan, mazlum olan, mağdur olan herkese kucağını açan bir ülkedir. Ancak Suriye politikasındaki baştan beri süregelen yanlışlar, 3 milyon civarında kontrolsüz mültecinin Türkiye’de bulunmasına yol açtı. Baktığımız zaman Cumhurbaşkanının bu konudaki vatandaşlığa geçiş ile ilgili gerekçelerini, kamuoyunu tatmin edecek çerçevede ortaya koyması lazım dedi. 
CUMHURBAŞKANI SURİYE’DE YAŞANAN SON GELİŞMELERDEN ÇOK HABERDAR DEĞİL
Engin Altay, Üzülerek söylememiz lazım ki Cumhurbaşkanının Suriye’de yaşanan son gelişmelerden çok haberdar olmadığı yada gelişmelere vakıf olmadığı sonucunu da çıkarabiliyoruz. Zira uluslar arası güçler Amerika, Rusya başta olmak üzere Suriye’de barışın tesisi konusunda bir mutabakat sağlamış görünüyorlar. Yine öyle görünüyor ki Suriye’ye çok kısa bir sürede barışın geleceği anlaşılmakta Türkiye’de ki Suriyelilerin büyük kısmının da aynı şekilde Suriye’de barışın tesisi halinde Suriye’ye gitme arzuları olduğunu biliyoruz. Hal böyleyken bu tarz bir hamlenin altı boş, mesnetsiz, gerekçeleri ortaya koyulmamış bir hamlenin başka sebepleri olsa gerek. Bu konuda kamuoyu Cumhurbaşkanından bir açıklama beklemekte.
TÜRKİYE’NİN İÇ BARIŞ ORTAMINA DAHA AĞIR DARBELER VURUR
Bugün zaten terör örgütlerinin lojistik ve insan kaynağı üssüne dönüşmüş bir tablo içindeki Türkiye’de kontrolsüz bir şekilde ne olduğu belli olmayan 3 milyon civarında mültecinin vatandaşlığa geçirilmesi olsa olsa Türkiye’nin iç barış ortamına daha ağır darbeler vurur. Cumhurbaşkanının Suriye’de barışın tesisine çok yaklaşılmışken böyle bir hamlesinin gerekçelerini samimi bir şekilde ortaya koyması lazım. Toplum aslında bu gerekçelerin farkındadır. Ama biz bunu öncelikle Cumhurbaşkanından duymak istiyoruz.
SAMAN İTHAL EDEN TÜRKİYE SEÇMEN İTHAL ETMEK GİBİ BİR HAZIRLIK İÇERİSİNDE
78 milyon insana sorduğunuzda aslında 78 milyon insan bu 3 milyon civarındaki Suriyeli’ye vatandaşlık hakkı, dolayısıyla seçme seçilme hakkı verilmesinin altında yatanın ne olduğunu çok iyi bilmekte ama biz bu açıklamayı Cumhurbaşkanından duymak istiyoruz. Cumhurbaşkanını tekrar Suriye’de ki gelişmeleri daha dikkatli takip etmeye, olaylara vakıf olmaya davet ediyorum. Suriye’de barışın sağlanmasına bence çok kısa bir süre kaldı. Böyle bir tabloda da Türkiye’de ki mültecilerin büyük kısmının teröre bulaşmamış, terör örgütleriyle ilişkisi olmayanların hemen hemen tamamının Suriye’ye geri dönme arzularının olduğu da bilinen bir gerçek. Hal böyleyken bunlara vatandaşlık hakkı vereceğiz iddiasının altında yatan art niyeti Cumhurbaşkanı dürüst davranıp samimi olup toplumla paylaşmalıdır. Herkesin bildiğini saklamanın bir alemi yok saman ithal eden Türkiye’nin seçmen ithal etmek gibi bir hazırlık içerisinde olduğunu da söylemek mümkün dedi.  
 ÖZEL HABER ESRA AKSU

Hayrettin Kaya
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.