Dolar 32,3659
Euro 34,9545
Altın 2.325,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 15°C

RTÜK’ten ceza yağdı

RTÜK, aileye yönelik yayınlardaki ihlallerin yanı sıra terörü öven, müstehcenliği öne çıkartan, çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimini engelleyen yayınları affetmedi.

RTÜK’ten ceza yağdı
Aslan Özdemir
26 Temmuz 2016 12:35

Bu cezalardan 337’si televizyon, 36’sı ise radyo kuruluşlarına verildi. Söz konusu yaptırımların 128’i uyarı, 236’sı para cezası, 9’u da geçici yayın durdurma şeklinde gerçekleşti.  Telefon yoluyla yapılan izleyicileri yanıltmaya yönelik yarışmalar, kumar oynatılan programlar, bitkisel ve cinsel içerikli ürün reklamları ve ticari iletişim yayınları, en çok ceza verilen kategoriler oldu. Bu yayınlara 130 müeyyide uygulandı.

Hayrettin Kaya

Müstehcen, mili manevi değerlere, genel ahlaka, kadın ve ailenin korunmasına aykırı, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel, ahlaki gelişimini etkileyebilecek, argo ve kaba dil kullanılan yayınları da affetmeyen RTÜK, söz konusu ihlallerin gerçekleştiği 107 yayına ceza verilmesini kararlaştırdı.

RTÜK, devletin varlık ve bağımsızlığına aykırı, halkı kin ve düşmanlığa sevk eden ya da terör örgütlerini öven yayınlar ile terör olaylarında özensiz sunum yapan yayın kuruluşlarına da 62 müeyyide uyguladı.

İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine aykırı ya da kişi ve kuruluşları küçük düşürücü, aşağılayıcı yayınlara da geçit vermeyen Üst Kurul, bu yönde yapılan yayınlarla ilgili 47 yaptırım uygulama kararı aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.