Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 16°C

Resmi Kurumların Talep Ettiği Hollandaca Çeviri Hizmeti

Flemenkçe ile farkı daha çok konuşma dilinde ortaya çıkması sebebiyle Hollandaca çeviri sözlü anlatımlarda daha çok kullanılır.

Resmi Kurumların Talep Ettiği Hollandaca Çeviri Hizmeti
13 Haziran 2022 18:30

Hollandaca, Flemenkçe’nin Hollanda ve sömürülerinde konuşulan bir lehçesidir. Flemenkçe ile farkı daha çok konuşma dilinde ortaya çıkması sebebiyle Hollandaca çeviri sözlü anlatımlarda daha çok kullanılır.

Dünya üzerinde Hollandaca konuşan nüfusun 25 milyona yaklaştığı tahmin edilir. Hollandaca, Flemenkçe’den ses bilgisi ve sözcük kullanımı konularında ayrılır. Dilin ana yapısı ise aynıdır. Flemenkçe’nin bir diğer lehçesi ise Belçika’da konuşulan Flamanca’dır.

Hollandaca Çeviri Hizmeti

Hollandaca Türkiye’de çok yaygın bir dil olamamakla birlikte, Hollanda’da yaşayan Türk nüfus düşünüldüğünde çeviri gereksinimi azımsanmayacak boyuttadır. Yaşamak ya da eğitim görmek için Hollanda’ya gidenler, resmi belgelerin çevirisi için Hollandaca Türkçe çeviri yapan tercüme bürolarına başvurabilir. Çevirisi yapılmak üzere en çok talep gören belgeler arasında pasaport, evlilik belgesi, doğum belgesi, diploma, transkript gelir. Büyükelçilik tarafından vize işlemleri sırasında gerekli belgeler Flemekçe olarak sunulabileceği gibi Türkçe’den Hollandaca’ya çevrilen evraklar da kullanılabilir.

Gündelik dilde, kısa ifadelerin tercümesi için online çeviri hizmetlerinden de yararlanılabilir. Bu araçlara, arama motorları üzerinden erişilebilir.

Hollandaca Türkçe Çeviri

Hollandaca çeviri hizmetini genellikle Flemenkçe konusunda uzmanlaşmış tercümanlar verir. Tercümanlar arasında, Hollandaca ses ve cümle yapısında uzmanlaşmış olanlar tercih edilmelidir. Özellikle simultane çeviri ihtiyaçları için bu uzmanlaşma önemlidir. Çünkü ses yapısı anlamında belirgin farklar bulunur.

Yazılı metin çevirisine en çok ihtiyaç duyanlar ise Hollanda’da yaşayan Türklerdir. Bu nüfus zamanla her ne kadar konuşma diline hakim olsa da yazım hakimiyeti zaman alır. Türkiye resmi kurumlarına sunulması gereken belgeler için Hollandaca çeviri hizmeti kullanır.

Hollanda ile ticaret ilişkisi olan firmalar da Hollandaca Türkçe çeviri hizmetini kullanır. Ticari ilişkilerde Flemenkçe de benzer bir ihtiyacı karşılasa da yerel halka ulaşmanın en iyi yolu yerel lehçeyi kullanmaktır.

Çeviri talepleriniz ve  hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi için www.okeanostercume.com.tr web sitemizi ziyaret edebilir veya  0212 221 45 21 ve 0553 910 31 32 numaralı MOBİL / WHATSAPP / TELEGRAM hattımız aracılığıyla bizlere ulaşabilirsiniz.

*Ads
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.