Ramazan’da Halk Ekmek Ağına Özel Takviyeler
Ramazan’da Halk Ekmek ağına özel takviyelerle iftar sofralarınızı zenginleştirin, lezzetli ve taze ekmek fırsatlarını kaçırmayın.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Halk Ekmek hizmetlerini Ramazan döneminde genişleterek, kent genelinde daha çok noktada vatandaşlara erişim sağladı. İzmit ilçesinde açılan iki yeni büfe ile birlikte toplam büfe sayısı 53’e ulaşarak, ihtiyaç duyulan bölgelerde hizmet kapasitesi artırıldı.
Büfe Ağı ve Üretim Kapasitesindeki Artış
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların uygun fiyatlarla temel gıda ürünlerine erişimini kolaylaştırmak amacıyla sürdürdüğü Halk Ekmek Projesi kapsamındaki büfe sayısını artırdı. İzmit ilçesindeki Fatih Mahallesi ve Bekirdere Mahallesi’nde hizmete açılan iki yeni büfle büfe sayısı 21’e yükselirken, diğer ilçelerde ise Gölcük, Derince, Dilovası ve Kartepe’de altışar, Başiskele’de beş, Karamürsel’de iki, Kartepe’de ise bir büfe faaliyet gösteriyor. Bu artış, vatandaşların talebini karşılamaya yönelik planlı bir genişleme olarak değerlendiriliyor.
Günlük ekmek üretimi ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki Antikkapı A.Ş. tarafından 8 bin ile 9 bin 500 arasında gerçekleşirken, çevredeki fırınlarla yapılan anlaşmalarla yaklaşık 7 bin ekmek daha temin edilerek, toplam üretim ve dağıtım miktarı 16 bini aşmaktadır.
Ramazan Pidesi Satışı ve Hizmet Saatleri
Ramazan ayı döneminde, 300 gramlık ramazan pidesi 20 TL fiyatla satışa sunularak, uygun fiyat ve kaliteli hizmet anlayışı sürdürülmektedir. Büfeler, Ramazan ayı boyunca resmi tatiller ve pazar günleri hariç haftanın altı günü, sabah 09.00-11.30 ve akşam 16.00-18.30 saatleri arasında faaliyet gösterecektir.
Fatih Mahallesi Muhtarı Ayla Komza, bölgede market ve büfe eksikliği bulunması nedeniyle, yeni açılan Halk Ekmek büfesi için talepte bulunduklarını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkürlerini iletti.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği büfe açılışları ile sağlıklı, hijyenik, uygun fiyatlı ekmek ve pide sunumunu Ramazan boyunca sürdürecektir.
Kaynak: BYZHA