Dolar 32,5702
Euro 34,9795
Altın 2.423,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Polislere Zam Geliyor! Polis Zammı Ne Kadar Olacak?

Hükümet verdiği sözü tuttu. Yarından itibaren polislere zamlı maaş verilecek. Polis maaş zammı ne kadar olacak?

Polislere Zam Geliyor! Polis Zammı Ne Kadar Olacak?
14 Mart 2016 22:25

Merakla beklenen memur zamları belli oldu. Hükümetin polislere söz verdiği 3 aylık dönem paketi içinde yer alan ek tazminat zamları yarın ödenmeye başlıyor.

Polislerin maaşlarına yapılacak olan zam için genelge çıktı. Mart ayı itibari ile artık polisler maaşlarında yeni zammı net olarak görebilecekler. Belirlenen tazminat artışı ile birlikte 3000 ek gösterge olan oranlar Mart ayı maaşlarına otomatik olarak yansıtılıyor. Özellikle son dönemlerde belirtilen Bakanlar kurulu toplantısındaki oran belirlemesine gerek kalmadan hükümetin yaptığı bir yazılı açıklama ile ödemeler bu ay en düşük kademeli polis memurundan büyük rütbeli tüm personele ödeniyor.

Seçimden sonra hükümetin açıkladığı 3 aylık bütçe plan hesaplamaları arasında yer alan memur maaş zamlarını tüm memurlar almış, ancak polis memurları Bakanlar kurulunda belirtilen oranların açıklanamaması sebebi ile alamamışlardı. Yapılan özel bir yazı ile hükümet maaşlarda bulunan zam oranlarını Mart ayından itibaren arttırak ödemeler başlıyor.

POLİS ZAMLARI NE KADAR OLACAK?

2016 yılı içinde hazırlanan pakette ek tazminatları artış gösteren ve 3000 ek gösterge olarak belirtilen oran kapsamında en düşük polis memuru artışının 250 TL olacağı söyleniyor.

Yarından itibaren zamlı maaşlarını alacak olan polislerin, bir önceki aydan geçerli farkların alabilmesi için Cumhurbaşkanlığının imza attıktan sonra resmi gazetede yayınlanan tarihi baz alınacak.

Eğer memurların ödemeleri kapsayan imza tarihi geçerli ise Şubat 2016 maaşlarında alınamayan 3000 ek gösterge Polis memurlarına fark yapılarak ödeme si tamamlanmış olacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.