Dolar 32,3010
Euro 34,6729
Altın 2.407,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
15°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 19°C

PEKER; “DOĞAL GAZ İLE EKONOMİMİZDE CANLANACAK”

Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, “Doğal gazın 2024’de ilçeye girmesi ve 2025’in kışında da tamamının ilçenin yakacağı noktasında Gazi Bey söz verdi.” dedi.

PEKER; “DOĞAL GAZ İLE EKONOMİMİZDE CANLANACAK”
14 Mart 2024 13:38

Akmercan Yönetim Kurulu Başkanı Gazi Akmercan, beraberindeki heyet ile birlikte Sinop’un Saraydüzü İlçesinde incelemelerde bulundu. Yapılan incelemeler ardından bir toplantı gerçekleştiren Akmercan, Saraydüzü’nün doğal gaza kavuşacağını söyledi. Belediye Başkanı Hasan Peker ise verdiği röportaj da ilçe halkına durumu müjdeledi. 

Saraydüzü halkının konfor içinde yaşayacağını dile getiren Başkan Peker; “Gazi Bey yaklaşık 2 ay önce Bağcılar İlçe Başkanı Rüstem Beyle beraber ilçemize geldi. Durağan’dan bir vana konarak 4 buçuk kilometre ilçeye bağlantı ölçümleri yapıldı. Zaten 2 ay öncede müjdesini vermiştik. Bugün de bunun teyidini almış olduk tekrardan. Tabi ki doğal gaz insanlarımız için kullanımı ve rahatlığı açısından çok önemli. İlçemizin nüfusunun yaşlı olması münasebetiyle, kışın insanlar İstanbul’a çocuklarının ailelerinin yanına gidiyordu. Bundan kurtulmuş olacağız. İlçemizde geniş bir coğrafyaya sahip bu noktada daha çok gelişmeye sebep olacağını, ilçenin ekonomik durumunun daha da canlanacağını düşünüyoruz. İnsanlarımız konfor içerisinde yaşayacaklar. Doğal gaz ekonomik, bir tüp 600-700 lira bugün ama doğal gaz 25 metre küp devletimiz bedava veriyor. Kış aylarında da kömürün 4’de bir fiyatına kışı çıkmış olacağız. Bu noktada doğal gazın 2024’de ilçeye girmesi ve 2025’in kışında da tamamının ilçenin yakacağı noktasında Gazi Bey söz verdi.” dedi. 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.