Dolar 32,5872
Euro 34,8439
Altın 2.499,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

ÖSYM’nin Dağıttığı YGS Sınav Kalemleri Toplanıyor

ÖSYM tarafından YGS’ye giren öğrencilere verilen kalemleri toplama kampanyası başlatıldı.

ÖSYM’nin Dağıttığı YGS Sınav Kalemleri Toplanıyor
13 Mart 2016 13:00

13 Mart 2016 Pazar günü saat 10.00’da öğrencilerin üniversite için dönüm noktası olan Yükseköğretime Geçiş Sınav (YGS) yapıldı. Yüz binlerce öğrenci daha iyi bir üniversite için sınavda ter döktü. Sınavların yapıldığı binaların dışında da velilerin meraklı bekleyişi söz konusuydu.

Bilindiği üzere ÖSYM, sınava giren öğrencilere bazı kolaylıklar sağlamaktadır. Getirilmesi yasak olan bazı araç gereçleri ÖSYM kendisi temin etmektedir. Kalem, kalemtraş, silgi gibi ders araçları sınava giren yüz binlerce öğrenciye ÖSYM tarafından temin edilmektedir.

Sınav sonrası genellikle zayi edilen bu ders araçlarını daha iyi bir şekilde değerlendirmek isteyen bazı kişiler ve gruplar Köy Okulları için kalem toplama kampanyası başlattı. Başlatılan kampanya doğrultusunda yapılan kutular ile sınavdan çıkan öğrencilerin kalemlerini, silgi ve açacaklarını köy okullarındaki öğrencilere bağışlaması istenildi.

Kutunun üzerinde “Köy okulu için kalem topluyoruz” yazarken, sosyal medyada paylaşılan fotoğrafa “ÖSYM’nin tek faydası işte bu” notu düşüldü.

Bu vesile ile sınava giren tüm öğrencilere başarılar diler, iyi puanlar almasını ve LYS’ye girecek öğrencilerimizin daha yüksek puanlar ile güzel üniversitelere yerleşmesini temenni ederiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.