18 Mart 2026, 08:17:27
Dolar 44,2094
Euro 51,1606
Altın 7.094,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 10°C
Çok Bulutlu
Sinop
10°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 12°C
Paz 11°C

Osmangazi Belediyesi, Afetlere Dirençli Kentler Paneline Katıldı

Osmangazi Belediyesi, afetlere karşı dirençli kentler oluşturma hedefiyle düzenlenen panele katılarak, kriz yönetiminde önemli adımlar attı.

Osmangazi Belediyesi, Afetlere Dirençli Kentler Paneline Katıldı
9 Ocak 2026 12:40

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından Dünya Sağlık Örgütü’nün sağlıklı şehirler yaklaşımını temel alan ‘Afetlere Dirençli Kentler ve Toplumlar Paneli’ için Çankaya’da gerçekleştirilen temaslara katıldı. Çankaya Belediye Başkanı Av. Hüseyin Can Güner’in ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Cemil Tugay da iştirak etti.

Panelde Ele Alınan Konular

Panelde ‘Hazırlıklı Olma’ teması çerçevesinde, afetlere dirençli şehirlerin inşası, toplumsal dayanıklılığın artırılması ve başarılı uygulama örnekleri, uzman isimler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından tartışıldı. Yerel yönetimlerin afetlere karşı daha güçlü ve hazırlıklı yapılar oluşturmasının önemi de vurgulanan programda, şehirlerin yalnızca mevcut tehditlere değil, gelecekteki risklere de hazırlıklı olması gerekliliği ifade edildi.

Başkan Aydın’ın Değerlendirmeleri

Panel kapsamında görüşlerini paylaşan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, sağlıklı, güvenli ve dirençli şehirler oluşturma hedefi doğrultusunda yerel yönetimler arasındaki iş birliğinin önemini vurguladı. Ortak akıl ve dayanışma ile geleceğe hazırlık sürecinin sürdürüleceğini hatırlattı.

Kaynak: BYZHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.