Dolar 32,4842
Euro 34,7685
Altın 2.490,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 17°C

Ordu’da çöp tarih oldu

Ordu’da son 20 yıldır belediyelerin en büyük baş ağrısı niteliğini taşıyan, zaman zaman halk ile güvenlik güçleri arasında arbedenin yaşandığı, protesto gösterilerinin yapıldığı çöp sorunu tamamen tarih oluyor.

Ordu’da çöp tarih oldu
26 Temmuz 2016 16:40

Ordu Büyükşehir Belediyesi, toplanan çöpü tonu 5 liradan Ünye Çimento’ya satarak önemli bir gelir elde ederken, Ünye Çimento ise kazanlarında çöpü yakıt olarak kullanarak ekonomiye kazandıracak. Ordu genelinde toplanan çöpün yakıt olarak kullanılması ve geri dönüşümü konusunda Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ünye Çimento arasında sözleşme imzalandı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve Ünye Çimento Genel Müdürü Yıldıray yıldız arasında imzalanan anlaşma gereği, içerisinde kalorifik değeri olan evsel atıklar, atıklardan türetilmiş yakıt (ATY) haline getirerek Ünye Çimento tesislerinde yakıt olarak kullanılacak. Bu şekilde bir tarafta atıklar bertaraf edilirken diğer taraftan ise çöp sorununa çevreci bir çözüm bulunacak. Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye Çimento’ya sattığı çöpten ton başına 5 lira kazanacak.

“Çöp, çöp olmaktan çıkıyor”
İmza töreninde çöple ilgili açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu ilçesinde 35 yıldır süren çöp sorununu bitirdiklerini, şimdi yapacakları çalışmalar ile diğer tüm ilçelerin çöp sorununu kökten çözeceklerini belirtti.
Ünye ile Fatsa ilçelerinin arasına Orman Genel Müdürlüğü’nden kiralayacakları alanda yapılacak ayrıştırma tesisi ile çöp sorununu ortadan kaldıracaklarını belirten Başkan Yılmaz, “Bu tesislerde ayrıştıracağımız çöp Ünye Çimento’ya gelecek, Ünye Çimento da gerekli işlemi uygulayarak çöpü çöp olmaktan çıkaracak. Önümüzde 8 aylık bir süreç var. Bu süreçte Ünye Çimento’da yaklaşık 25 milyon liralık yeni tesisler için bir yatırım gerçekleştirecek. Ordu gibi illerde çöpten para kazanmak mümkün değil. Ancak Ünye Çimento’nun bu özverili ve doğduğu topraklara olan vefası takdire şayandır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.