Dolar 32,2658
Euro 34,7144
Altın 2.401,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Açık
Sinop
20°C
Açık
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 17°C

OLASI NÜFUS ARTIŞINA DİKKAT ÇEKTİ!

Sinop Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Fatih Şanlan, olası bir İstanbul depremi hakkında Sinop’a oluşabilecek göç ihtimali sonucu artacak nüfus artışına dikkat çekerek alınması gereken tedbirleri açıkladı.

OLASI NÜFUS ARTIŞINA DİKKAT ÇEKTİ!
20 Şubat 2024 14:48

Olası bir depremde Sinop nüfusunun artacağını ifade eden Şanlan, “Sinop’ta olası bir İstanbul depremi sonrası Nüfus şehir merkezinde 250 bin kişiye çıkacaktır. Konut ihtiyacı çok fazla ve gerekli olacak. Deprem sebebi ile binlerce insan Sinop’a akın akın gelecek. Ancak yeterli alt yapı yok , yeterli imar planı yok, yeterli toplu konut projesi yok ve bu nedenle çadırlar bile kurulabilir Sinop’ta bu olasılık mümkün. Deprem kuşağında olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin önlem ve tedbir kapsamında İstanbul’da yaşayan Sinoplu kardeşlerimiz memleketine yerleşmek isteyecektir. Geleceği dizayn ve organize edemezsek eğer kaos ve kargaşa içinde toplum sefaleti yaşayacaktır” dedi.

Şanlan Sinop’taki imar planında değişiklik yapılması gerektiğini savunarak “Gelecek olan bu göçü şimdiden görmek ve buna göre yerleşim planı açmak için imar planı içinde revizyon yapılması muhakkaktır. Sinop’ta ilk olarak Devlet kurumları hızlı bir şekilde yeni mahalle olan dış hatlara çıkarılmak zorunda ve yeni bulvar yeni Hükümet binaları oluşturulmak mecburidir. Kale surları içinde yapılaşma kapatılarak yeni yerleşim planı içinde kat müsaadesi 4+1 ve kullanım alanları yüzde 65 olacak şekilde değerlendirilmelidir” diye konuştu.

Şanlan, açıklamarına şöyle devam etti: “Sinop Türkiye için çok önemli bir konuma sahiptir. Sinop ilimize gerekli yatırımlar bu aşamada deprem felaketi göz önünde bulundurularak acilen maddi paketler proje halinde İçişleri Bakanlığı’nın bilgisine sunulup talep edilmelidir. Yapılması gereken adımlar hayati öneme sahiptir ve Türkiye İstanbul depremi sonrası ilimizin ne kadar önemli olduğunu tekrar herkese vurgulamak istiyorum” ifadelerinde bulundu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.