Nilüfer’de İki Kaçak Yapı Yıkıldı
Nilüfer’de yetkisiz iki kaçak yapı güvenlik gerekçesiyle yıkıldı, bölgedeki düzenlemeler ve denetimler sürüyor.
Nilüfer Belediyesi, şehir genelinde yasa dışı yapılaşmayı önlemek amacıyla tarım arazilerine yönelik kaçak yapıların yıkımına devam ediyor. Son operasyonlarda Ürünlü ve Alaaddinbey mahallelerinde toplam 2250 metrekarelik kaçak depolar tespit edilerek kaldırıldı.
Operasyon Detayları ve Uygulama Süreci
Belediye ekipleri, ihbarlar ve düzenli saha kontrollerinin ardından, tarım alanları üzerine inşa edilen kaçak depo yapıları saptadı. Ürünlü Mahallesi’nde bulunan kaçak depo, içerisindeki malzemelere zarar verilmeden kontrollü şekilde yıkıldı. Devamında Alaaddinbey Mahallesi’nde yaklaşık 450 metrekare büyüklüğünde olan bir diğer kaçak depo da iş makineleriyle yıkılarak kullanılamaz hale getirildi.
Güvenlik ve Destek Önlemleri
Yıkım faaliyetleri sırasında polis ve zabıta ekipleri çevre güvenliğini sağlarken, sağlık ekipleri de olay yerinde hazır bulundu. Belediyenin bu alandaki kararlı çalışmaları, tarım arazilerinin korunmasına ve yasa dışı yapılaşmanın önlenmesine katkı sağlamayı hedeflemektedir.
Kaynak: BYZHA