Dolar 32,5782
Euro 34,7958
Altın 2.507,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Önce Çanakkale Mönüsü, Sonra Konferans

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından Sinop'ta üniversite öğrencilerine yönelik “İletişim Ana Teması” konulu konferans düzenlendi.

Önce Çanakkale Mönüsü, Sonra Konferans
22 Mart 2013 18:39

Program öğrencilere verilen akşam yemeğindeki menüyle başladı. Yurtta kalan öğrencilere verilen akşam yemeğinde mönü olarak Çanakkale ruhunu yaşatmak amacıyla, 18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale’deki kahraman Osmanlı askerlerinin günlük yiyeceği olan buğday çorbası ve üzüm hoşafı ikram edildi.

Konferansta konuşan Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz de, Çanakkale Savaşları'na değindi. Cengiz, 18 Mart'ın Türk milleti için dönüm noktası olan önemli bir tarih olduğunu söyledi. Cengiz, “Çanakkale, askeri anlamda önemli olduğu kadar, verdiği dersler yönünden çok önemli. Çünkü Çanakkale Savaşları’nda atalarımız dili, dini, ırkı ne olursa olsun, aynı milletin ve bu ülkenin insanları olarak omuz omuza gönüllü olarak savaşmışlar ve topyekun var olmanın en güzel örneğini vermişler. Dün olduğu gibi bugün de Anadolu’da gözü olan, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen iç ve dış mihraklar var. O nedenle; daima uyanık ve akıllı olacağız; birlik ve beraberliğimizi muhafaza edeceğiz. Dikkat ederseniz, şer güçler en fazla gençlerimizi hedef alıyorlar ve daima onlarla uğraşıyorlar. Hiç düşündünüz mü, acaba neden? Bunun tek cevabı var; o da, gençlerimiz arasındaki birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını bozmak, bizi parçalamaktır. Sevgili gençler; birbirinize sevgi ile yaklaşın. Harcandıkça artan tek şey sevgidir. Sevginizi söyleyiniz ve şer güçlere taviz vermeyiniz. Bakın, bu akşam yemekteki menüyü gördünüz. İşte yüz binlerce askerimiz Çanakkale’de çoğu zaman yiyecek olmadan, ya da sadece buğday çorbası veya üzüm hoşafı ile Atalarımız bu vatan için savaşmışlardır. İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif’in dediği gibi, ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’. Bu ülkenin geleceğinin teminatı sizlersiniz. Sizlere çok büyük görevler düşüyor, hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu da öğrencilere hitap ederek, “Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç ve bizler sizleri seviyoruz. Bunu sizlere verdiğimiz değer ve önemden anlıyorsunuzdur. 57. Alay bizlere güvendiği için ölüme yürüdü. Dünkü dedelerimize can vermek düştü, bugün sizlere kalem kullanmak düşüyor. Kaleminizle, beyninizle ve yüreğinizle bu ülke için çok çalışacağınızdan hiç şüphemiz yoktur” diye konuştu.

Daha sonra toplantı salonunda öğrencilere, “İletişim Ana Teması” konulu konferansı sunan Uzm. Tamer Sural, etkili iletişim becerileri hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Konferans sonunda Uzm. Tamer Sural’a, Sinop Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Adnan Menderes Dümen tarafından Sinop’a özgü gemi maketi hediye edildi.

Programa; İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkurt, İl Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Çelik, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erol saraçoğulları katıldı…
 

Kaynak : vitrinhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.