Dolar 32,4621
Euro 34,7984
Altın 2.480,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Nazım Maviş’in Yoğun Ayancık Ziyareti

Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş 15 Ocak 2016 Cuma günü Ayancık’ta ziyaretlerde bulundu.

Nazım Maviş’in Yoğun Ayancık Ziyareti
16 Ocak 2016 16:30

Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Ayancık Kaymakamı Adem Keleş, Belediye Başkanı Ayhan Ergün, Ak Parti İl Başkanı Ali Çöpçü İlçe Başkanı, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Ayancık’ta çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Nazım Maviş ve beraberindeki heyet ziyaret programına Aşağıköy esnaflarından Mehmet Güler’in cenaze törenine katılarak başladı. Merhumun ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulunduktan sonra Mesa Tekstil fabrikasının çalışanları ziyaret edildi. Çalışanlara kolay gelsin dileklerinde bulunan Nazım Maviş, çalışanlarla birlikte öğle yemeği yedi. Çalışanların sorunlarını ve isteklerini dinleyen Nazım Maviş, Ayancık’ın diğer ilçelere göre daha güzel hizmetler aldığını belirterek “Ayancık ilçemizin çok büyük problemleri yok. Yıllardır çözülemeyen Çangal gibi iki büyük problemimiz var onların da çalışmaları devam ediyor. Yine ilçemizde meslek yüksekokulu inşaatı devam ediyor. Beraberinde yaşanacak olan yurt sıkıntısını da hedeflerimizdeki projelerle çözmüş olacağız. Ayancık’a ne kadar çok öğrenci çekebilirsek ekonomi için o kadar iyi. Sizler sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında durdukça hizmetler ilçemize gelmeye devam edecektir.” dedi.

AYANCIK’A GENÇLİK KAMPI PROJESİ

2023 hedeflerinden bahseden Nazım Maviş “Sinop nükleer santrali 2023 hedefimizin en önemli projelerinden biridir. Akkuyu Nükleer Santralinin yanında Sinop’un önemi, %70 yerli ekip kullanılacak olmasıdır.” dedi. Ayancık Radar alanı ile ilgili vatandaşların yönelttiği soruyu cevaplayan Maviş “Radar bölgesi ile ilgili projelerimiz var. Oranın mutlaka Ayancık’a kazandırılmasını istiyoruz. Hatta o bölgede gençlik kampları düzenlenmesi için çalışıyoruz” dedi.

YENİ HASTANE MART’TA HİZMETE GİRİYOR

Milletvekili Nazım Maviş ve beraberindeki protokol yeni Hastane İnşaatını ve Meslek Yüksekokulu inşaatını gezerek müteahhitler ve yetkililerden bilgi aldı. Maviş, hastane inşaatının mart ayında biterek hizmete açılacağını belirtti.

MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

İlçenin tüm muhtarları ile Ayancık Muhtarlar Derneği’nde bir araya gelen Nazım Maviş, muhtarların sorunlarını dinledikten sonra kar felaketi sonrası ilçedeki sorunların ve eksikliklerin çözümü için çalışma yaptığını belirterek “Sinop genelindeki YEDAŞ’tan kaynaklanan sıkıntıyı bakanımıza ilettim. Ayancık ve Türkeli elektrik konusunda büyük sıkıntı yaşıyor. YEDAŞ konusunda bu iki ilçenin sıkıntılarını bakanımıza ilettiğimde önümüzdeki sene yatırımların yapılacağı sözünü aldık. Ayrıca Sinop doğalgazı konusunu da görüştük.” dedi.

KÖY YOLLARININ DURUMU

Muhtarlar ile yaptığı görüşmede su kanal sorununun pek yaşanmadığını belirten Nazım Maviş “Sinop’taki yol meselesinin durum tablosunu çıkardım. Türkiyede’ki 51 ile göre Sinop mahalle sayısı olarak 3. sırada yer alıyor. Amacımız mevcut ödeneklerimize yeni kaynaklar ekleyerek ve kendi kaynaklarımızı verimli kullanarak Sinop’taki köy ve mahalle yollarındaki sorunu çözeceğiz. Sinop için aşındırılması gereken hangi kapı varsa aşındıracağız” dedi.

Köy yolları konusuyla ilgili açıklamada bulunan Ayancık Kaymakamı Adem Keleş ise, “Çok fazla köyümüz var. Köy grup yolları çalışması ile köylerimize ulaşımı kolaylaştırmayı planlıyoruz” dedi.

İSTİŞARE TOPLANTISINDA PROJELER AÇIKLANDI

Nazım Maviş ve beraberindeki heyetin katılımıyla Halk Eğitim Merkezinde istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda açılış konuşması yapan Ayancık Kaymakamı Adem Keleş, ilçe sorunlarından ve çalışmalardan kısaca bahsedere “İlçemizde kız öğrencilerimiz için KYK gereklidir. Çevre ilçelerdeki Adliyelerin kapatılması söz konusu olduğu için yeni Adliye binası inşaatı için arsa çalışmalarımız Belediye ile devam ediyor. Yaşlı Huzurevi açılması ilçemiz için gerekli duyuluyor. Hatta vatandaşlarımızın da bu yönde istekleri var.” dedi.

Ardından Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün konuşma yaptı. Başkan Ergün konuşmasında ilçede yapılması düşünülen tüm projelerden tek tek bahsederek “Motor iskelesinin onarım çalışmaları için ilgili kurumları ziyaret ettik. Radar projesi ile ilgili düşüncelerimizi paylaştık. Bu bölgenin mutlaka Ayancık’a kazandırılması gerekmektedir. Ayancık Meslek Yüksekokulumuzda iki yıllık bölümlerin yanında dört yıllık bölümlerin de açılması için çalışmalarımız devam etmektedir. Yine bunların yanında Ayancık’a Orman Müzesinin kazandırılması, sel kapağının yapımı ve meslek yüksekokulu inşaatı bittikten sonra öğrenci barınma sorunu artacağından yurt çalışmaları gelecek hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi.

İstişare toplantısının ardından esnaf ve vatandaşlara daha sonra da Umre’den gelen bazı vatandaşlara ziyaretler düzenlendi. İlçe teşkilatı ile bir araya gelen heyet daha sonra Ayancık Kültür Evinde Sivil Toplum Kuruluşlarının üyeleri ile sohbette bulundular.

YORUMLAR

  1. Nevra Üstünköy dedi ki:

    Hoş gelmiş sefa gelmiş, hizmetlerin takipçisiyiz