Dolar 32,2921
Euro 34,6825
Altın 2.413,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
15°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 19°C

Mobilya hakkında 7 detaylı bilgi

İnsanların yaşamında kullanmakta olduğu çok değişik türden objeler yer alıyor.

Mobilya hakkında 7 detaylı bilgi
27 Şubat 2024 12:38

İnsanların yaşamında kullanmakta olduğu çok değişik türden objeler yer alıyor. Her bir objenin farklı bir kullanım yeri olabiliyor. İşte onlar içinde mobilya denilen ürünler başlı başına özel bir yer teşkil ediyor. Konya’da yaşayanlar için Konya mobilya seçenekleri tam da burada!

Bugün günümüzde nerede ise kullanılmadığı yer yok gibi olup, gerek yaşanan arz talep durumu, gerek moda gibi faktörler işin içine girince ürün gamı giderek daha da genişliyor ve her geçen gün farklı bir tasarımda mobilya insanların karşısına çıkıyor.

Mobilya Nedir?

Öncelikli olarak mobilya nedir sorusunun yanıtını tam olarak vermek gerekir. Çünkü kimi zaman kavram karmaşası yaşanabilir bir durumdur. Kişilerin bulundukları yerlerde farklı amaçlar için kullanılan değişik malzemelerden yapılan eşya çeşitleridir.

Mobilyalar hem iç hem de dış mekanlarda kullanılabilirler. Tamamen gereksinimlere bağlı olan bir durumdur. Türk diline Fransızca mobilier sözcüğünden girerek kullanılmaya başlar bir kavramdır.

Mobilya Ne İşe Yarar?

Mobilyalar öncelikle ortamların süslenmesi içindir. Yine mobilyalar dekorasyonun olmazsa olmaz olan bir parçasıdır. Kişilerin yemek yemesi, oturması, yatması, keyif yapması, televizyon izlemesi, yemek yapması gibi temel gereksinimlerini karşılaması için kullanılırlar. Bu noktada da son derece insan yaşamında önemli olduğunu ifade etmek gerekir.

Mobilya Eşyaları Nelerdir?

Evde, işte her yerde kullanılan mobilyaların bazıları şunlardır: Masa, sandalye, şifonyer, koltuk, kanepe, sehpa, kitaplık, televizyon ünitesi, komodin, muhtelif türden dolaplar, vitrin, konsol, yaşam setleri ilk başta söylenebilecek olan ürünlerdir. Görüldüğü gibi mobilyada ürün gamında yok yoktur.

Temel Mobilya Çeşitleri Nelerdir?

Genel olarak bakıldığında mobilya çeşitleri ise şunlardır: Ahşap mobilyalar, antik mobilyalar, klasik tarzda olan mobilyalar, modern tarzdaki mobilyalar, stil mobilyalar, yatak mobilyalar, grup mobilyalar, kaplamalı tarzda olanlar, iskelet olarak adlandırılan mobilyalar, taklit tarzdakiler ve oturma mobilyalarıdır. Bunlar da tasarım olarak kendi içinde çeşitlenirler.

Mobilyalarda Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Temel olarak standart olarak ele alındığı zaman mobilyalarda kullanılan başlıca malzemeler şunlardır. Mobilyanın ana aksanını oluşturan ve kimi zaman çerçeve adı verilen kısmında ahşap, metal ya da plastik malzemeler kullanılır.

Bu malzemeler de kendi içinde çeşitlenir. Döşemelik kumaşlar bir diğer mobilyalarda kullanılan malzemelerdir. Bunlar da döşemelik kumaş, suni ya da gerçek deri, kadife olabilir. Ayrıca çivi pul ve rondela gibi şeyler de ürünün imalatı sırasında kullanılan yardımcı ekipmanlardır. Genel olarak kullanılan başlıca malzemeler bunlardır.

İyi Bir Mobilyada Olması Gerekenler

Kalite tüm ürünlerde olduğu gibi mobilyalarda da son derece önemlidir. İşlevsellik iyi bir mobilyada olması gereken bir diğer husustur. Tasarımın beklentilere yanıt verebilmesi, kullanılacağı yere uygun olması, mobilya üretim standardına uygun olarak üretilmesi iyi bir mobilyada olması gereken temel özelliklerdir.

Mobilya Fiyatlarını Etkileyen Unsurlar

Mobilya fiyatları üründe kullanılan malzemeye, modeline, tasarımına, üreticisi olan firmanın fiyat politikasına, satış yerine, tek ya da set olarak satılmasına göre değişir. Her firmanın da kendince müşterilerine sunduğu değişik ödeme biçimleri vardır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.