Mehteran Birliği Konseriyle Ramazan Şenliklerine Renkli Dokunuş
Mehteran Birliği Konseriyle Ramazan Şenliklerine renkli ve coşkulu bir başlangıç yapın, geleneksel müzikle özel anlar yaşayın.
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayı süresince düzenlenen Geleneksel Ramazan Şenlikleri çerçevesinde, Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği Komutanlığı’nın verdiği konser büyük bir ilgi topladı.
Mehteran Birliği Konseri ve Antalya’nın Fethi Anısına Düzenlenen Etkinlik
Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Ramazan Şenlikleri, Antalya’nın fethinin 819. yıldönümü anısına özel bir etkinlik olarak gerçekleştirildi. Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği, Emir-i Âlem Bando Albay Deniz Ergün yönetiminde sahne alarak, Plevne Marşı, Sancak Marşı, Bu Bayrak ile Genç Osman gibi tarihi marşları seslendirdi.
Tasavvuf Müziği Dinletisi ile Ramazan Şenliklerine Devam
Mehteran konserinin tamamlanmasının ardından, Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Okan Yavuz tarafından Albay Deniz Ergün’e plaket takdim edildi. Ardından, Yunus Çukurkaya’nın tasavvuf dinletisi programı gerçekleştirildi. Bu etkinlikte tasavvuf müziğinin seçkin eserleri icra edilirken, semazen ekibi de dinletiye eşlik ederek izleyicilere manevi bir atmosfer sundu.
Kaynak: BYZHA