Dolar 32,3425
Euro 35,1086
Altın 2.309,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Matcha nedir? Maça çayı nasıl kilo verdirir? Zayıflatır mı?

Matcha nedir? Maça çayı nasıl kilo verdirir? Zayıflatır mı?
Aslan Özdemir
28 Şubat 2019 14:49

Yeşil çaydan ve antioksidan özelliği taşıyan pek çok bitki türünden daha etkili bir içeriğe sahip olan maça çayı hem zayıflama hem de vücuda birçok fayda sağlayan bir bitki çayıdır.

Hayrettin Kaya

Matcha nedir? Nasıl kullanılır?

Matcha tozu sadece Japonya’da üretilen yeşil renkli şifalı bir bitkidir. Özellikle rengi sebebiyle yeşil çaya çok benzetilmektedir. Fakat içeriğindeki maddelerin faydaları yeşil çaydan çok daha etkilidir. Yüksek antioksidan özelliğe sahip olması maça çayını yeşil çaydan daha faydalı kılan önemli özellikleri arasında yer almaktadır. Daha etkili olma sebebi; yeşil çayın yapraklarının demlenerek tüketiliyor olmasıdır. Bu durum yaprakların etkisini yitirmesine sebep olur. Maça çayı ise toz halindedir ve demlenmeden tüketilir. Taş değirmenlerde öğütülmesi özündeki faydayı yitirmemesinde oldukça önemli bir etkiye sahiptir. Bu sebeple tüketildiğinde, bitkinin tüm faydaları insan vücuduna girmiş olmaktadır. Mathca tozu, sıcak suya 1 ya da 2 kaşık eklenerek hızlıca karıştırıldıktan sonra tüketilir. Yeşil çay gibi demlenmesine gerek yoktur.

Matcha zayıflatır mı? Nasıl kilo verdirir?

Düzenli tüketildiğinde maça tea zayıflamaya yardımcı olmaktadır. Daha hızlı ve kalıcı sonuç almak için spor yaparak ve sağlıklı beslenerek desteklenmesi gerekmektedir. Maça tozu kişilerin tokluk hissini artırarak uzun süre açlık hissetmemelerini sağlar. Bunun yanı sıra içeriğindeki kafein sayesinde metabolizmanın daha hızlı çalışmasına yardımcı olur. Maça çayının rağbet görmesine neden olan en önemli özelliği de vücutta yağların depolanmasına engel olmasıdır. Gerek kadınların gerekse erkeklerin en çok şikayetçi oldukları karın bölgesinde oluşan yağların giderilmesinde maça tea’nin etkili olduğu söylenmektedir. Vücuda enerji vermesi yönüyle kişilerin daha dinç hissetmelerini sağlayarak uzun süre ve tempolu spor yapabilmelerini de yardımcı olmaktadır.

Maça çayı nasıl hazırlanır?

Japonya’da sıklıkla tüketilen Matcha tea, diğer çaylara nazaran daha farklı şekilde hazırlanmaktadır. Maça tozu sadece çay yapımında değil, tatlı tariflerinde de tercih edilmektedir. Matcha tozunun suya iyice karışabilmesi için kasede hazırlanması daha uygundur. Kullanılacak kaseye sıcak su dökülerek kase ısıtılır. 1-2 gram matcha tozu kaseye konularak, zerine 1 fincan sıcak su ilave edilir. Toz ve suyun güzelce harmanlanabilmesi için hızlıca karıştırılması gerekir. Köpükler oluşuncaya kadar karıştırmaya devam edilir. Tozun suyla iyice karıştığından emin olduktan sonra çay fincana boşaltılarak tüketilir.

Maça çayı ile zayıflayanlar var mı? Yorumları nelerdir?

Birçok kişi maça çayı zayıflatır mı diye merak etmektedir. Maça çayı ile zayıflayanların yorumları incelendiğinde düzenli kullanıldığı takdirde olumlu sonuçlar alındığı gözlemlenmiştir. Doğal bir içeriğe sahip olan maça çayı, metabolizmayı hızlandırarak gelişmesine yardımcı olmaktadır. Doğal yollarla metabolizmasını hızlandıran kişiler fiziksel bir aktivite yapmadıkları zamanlarda da kalori yakabilmektedir. Özellikle spor yapmaya vakit ayıramayan kişiler metabolizmalarını hızlandırmak için tercih etmektedir. Daha etkili sonuçlar elde etmek isteyenlerin, çay tüketimini sporla desteklemeleri önerilmektedir. Kafein en etkili yağ yakıcı maddelerden biridir. Matcha çayı, içeriğinde kafein bulunduğu için fazla yağların yakılmasında etkili olmaktadır.

*Reklamdır
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.