Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
17°C
Hafif Yağmurlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 16°C

MASKELER YERLERE DEĞİL ÇÖPE!!!

5 Nisan 2021 14:05

Lütfen daha duyarlı olalım!

Maskelerinizi kolunuza değil ağzınıza takın, yerlere değil çöpe atın!

Duyarsız vatandaşlarımızın çoğu maskelerini çöp konteynırlarına değil yerlere atmayı tercih ediyor.

11 Mart 2020 ülkemizi etkisi altına alan Covit 19 birçok can alırken bizim milletimiz hala duyarsız bir şekilde sokaklarda dolaşıyor. Dolaştığı yetmiyormuş gibi ağzından maskesini çıkartıp yerlere atıyor.

Yetkililerimiz Maske – Sosyal Mesafe (Fiziki mesafe) ve Hijyen bu üçlüye dikkat edilmesi gerektiğini sürekli vurgularken görüyorum ki vatandaşlarımızın çoğu dikkate almıyor.

Ve bu inanın hepimizi olduğu gibi kendi şahsıma söylüyorum gerçekten beni çok üzüyor.

İlçemiz Ayancık’ta sokağa çıktığımızda yerlerde maskeler ve ıslak mendiller görüyoruz.

Bunu yapan çocukta olabilir yetişkinde!!!

EĞİTİM EĞİTİM EĞİTİM..

Eğer çocuklarımız ağzından çıkartıp maskesini yere atarsa demek ki biz çocuklarımızı covit hakkında düzgün bilgilendirmeyip, Covit tehlikesinin hala farkında değiliz demektir.  Lütfen artık duyarlı olalım!

Memleketim Sinop en mutlu şehir olarak görülürken şuan hala çok riskli bölge olarak kırmızıda. Maviye geçmek için herkes çok dikkat etmeli. Geçtiğimiz hafta günlük vaka sayısı İlçemizde yükselişteyken şuan düşüşe geçti. Umarım komple biter. Mutasyonlu virüsün bulaş hızının hızlı olması son derece daha tedbirli olmamızı gerektiriyor.  Kurallara uyduğumuz takdirde bu işi hep birlikte aşarız. Bu da bizlerin elinde 3 altın kurala uymaktan geçer. (maske, mesafe ve hijyen)

Geçenlerde yoldan geçen bir dedemiz  (diyelim yaşça 70 civarlarında) Maskesini çenesinin altına çekerek yere tükürdü. Biz bu şekilde atlatamayız hastalığı. Bu Corona dediğimiz illet genci yaşlısı, çocuğu farketmiyor. Bünyesi zayıf olanı götürüyor…  En yakınımıza kadar gelen bu illet hastalıktan bir an önce kurtulmak istiyoruz.

İlçemizde bile Covit 19’dan kaybettiğimiz dostlarımız ailemiz sevdiklerimiz var. Allah’ım hepsinin mekanlarını cennet eylesin.

Vefat eden yakınlarımıza, sevdiklerimize, tanıdıklarımıza olan son görevimizi bile yerine getiremiyoruz. Düşünün Cenazelerine gidemiyoruz. Bu bile artık daha çok duyarlı olmamız için yeterli bir sebep değil mi!

Yakınlarımızı kaybediyoruz. “Kimse bende bir şey yok korkmayın” diyerek kimseye yaklaşmamalı.

Kim gitmek istemez sevdiklerinin yakınlarının cenazesine. Haydi Memleketim Ayancık – Sinop hepimizin, yediden yetmişimize bu dünya belası virüsten kurtulmamız gerekiyor. Daha duyarlı daha dikkatli olup kurallara hep birlikte uyalım…

Kimse kimsenin hayatını riske atmasın!

Evet Ayancıklılar; herkes herkesi oto kontrollü halde duyarlılık göstermeye davet ediyorum.

Ben artık sevdiklerime sarılmak istiyorum. Aileme, dostlarıma, arkadaşlarıma, çocuklarıma….

Haydi Kırmızıdan kurtulalım, hep birlikte artık Maviye Koşalım…

Sevgilerimle

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.