Manisa’da Sarıkamış Şehitleri 111. Yılında Anıldı
Manisa’da Sarıkamış Şehitleri, 111. yılında düzenlenen törenlerle saygı ve minnetle anıldı.
Manisa’da düzenlenen anma töreniyle Sarıkamış Harekâtı’nda şehit düşen askerler anıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Sarıkamış’ın, imkansızlıklar içinde ortaya konan bir fedakarlık destanı olduğunu ifade etti.
Anma Töreni ve Katılımcılar
Sarıkamış Harekâtı’nın 111. yıldönümünde, Manisa Laleli Yürüyüş Parkı’nda bulunan Sarıkamış Şehitleri Anıtı önünde tören gerçekleştirildi. Programa Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, Genel Sekreter Yardımcıları Ata Temiz ve Ulaş Aydın, Sarıkamış Şehitleri Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çelik, Sarıkamış Şehitleri Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Öztürk Demir, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, şehit yakınları ile gaziler katıldı. Anıt önüne, Sarıkamış’ta hayatını kaybeden ve 224’ü Manisalı olan kahraman askerlerin anısına 224 karanfil bırakıldı.
Konuşmalar ve Protokol Etkinlikleri
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Sarıkamış’ın yalnızca bir kayıp olmadığını, aynı zamanda büyük bir adanmışlığın simgesi olduğunu vurguladı. Dutlulu, Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadelesi’nin ruhunun Sarıkamış’ta donan bedenlerin teslim olmayan ruhundan beslendiğini belirtti. Prof. Dr. Mehmet Çelik, karlı dağlarda hayatını kaybeden Mehmetçiklerin hikayelerini tarihi detaylarla paylaştı. Sarıkamış Şehitleri Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Öztürk Demir, Başkan Dutlulu’ya projelere verdiği destek için teşekkür etti. Tören sonunda Dernek Başkanı Demir, Başkan Dutlulu’ya Sarıkamış Şehitleri Heykeli takdim etti ve Dutlulu da Demir’e plaket sundu. Etkinlik, Sarıkamış Harekâtı temalı resim sergisi gezisiyle tamamlandı.
Kaynak: BYZHA