Dolar 32,3430
Euro 35,0087
Altın 2.324,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Makinesi Bozulan Tekne Korku Dolu Anlar Yaşattı

Makinesi Bozulan Tekne Korku Dolu Anlar Yaşattı
Aslan Özdemir
3 Ağustos 2016 18:48

Sinop’ta motorunun bozulması sonucu kıyıya sürüklenen tekne kazadan kıl payı kurtuldu.

Hayrettin Kaya

Özel bir firmaya ait hizmet vermekte olangezi teknesi, akşam saatlerinde motorunun arızalanması sebebiyle kıyıya sürüklenmeye başladı. Çevreden yetişen diğer gezi teknelerinin yardıma gelmesiyle olay hasarsız atlatıldı.

Yaz sezonunun açılmasıyla birlikte sahil bandına kadar uzanan tekne turları düzenlenirken yerli ve yabancı turistler kimi zaman tek tek kimi zaman da gruplar halinde Sinop’un güzelliğini denizden izleme fırsatı bulmaktalar. Her zaman olduğu gibi bazen küçük deniz kazaları meydana gelmekte.

Hareket halinde olan gezi teknesi motorunun bozulması sebebiyle belli bir süre kontrolsüzhalde  denizde kalarak, rüzgarın yönüne doğru sürüklendi. Bu sürüklenme esnasında teknenin motorunun çalıştırılması çok kez denenmesine rağmen teknik bir arızadan dolayı motorlar çalıştırılamadı. Ardından rüzgarın da etkisiyle sahile doğru sürüklenen tekne, sahilde kıyılara çarpmaya başladı.

Kıyıya yaklaşan tekne duyarlı vatandaşların ve diğer gezi teknelerinin yardımıyla güvenli bir ortam sağlandı.Olayda can kaybı yaşanmazken tekne kıyıya geldikten sonra vatandaşların gezi yapmak amacıyla tekneye akın etmesi ilginç görüntüler oluşturdu.

Kaynak : Nuran Keskin

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.