Dolar 32,3680
Euro 34,9630
Altın 2.325,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 16°C

LG G5 mükemmel özellikleriyle çok satılıyor

Tasarımıyla çoğu kez adından söz ettiren LG’nin yeni modeli LG g5 mükemmel özellikleriyle çok satılıyor.

LG G5 mükemmel özellikleriyle çok satılıyor
Aslan Özdemir
15 Ocak 2016 11:03

Tasarımıyla çoğu kez adından söz ettiren LG’nin yeni modeli LG g5 mükemmel özellikleriyle çok satılıyor.

Hayrettin Kaya

2015 yılında satışa sunduğu G4 ve V10 isimli amiral gemisi modelleriyle dikkatleri üzerine çeken LG, akıllı telefon pazarındaki payını bir nebze de olsa arttırmayı başarmıştı.

Özellikle, V10 modelinde kullandığı ikinci ekran ile kullanıcılardan olumlu dönüşler alan Güney Koreli üretici, bu tasarım çizgisini yeni nesildeki amiral gemisi modellerine de taşıma kararı almıştı.

V10’a gelen olumlu tepkiler, bu modelde kullanılan bazı özelliklerin, LG G5’te de kullanılacağı yönünde iddialara neden olmuştu. Peki LG G5 ne gibi özelliklere sahip olacak. Şimdiye kadar LG G5 hakkında sızdırılmış olan tüm bilgileri sizler için bir araya topluyoruz.

LG G5 Özellikleri
LG G5 özellikleri baz alındığında, cihazın tasarım anlamında V10 ve G4 arasında bir çizgiye sahip olacağını söylemek mümkün. Zira şu ana kadar sızdırılan bilgilere göre LG G5’te de aynı V10 modelinde olduğu gibi ikinci bir ekran olacak. Ayrıca G5’in, selefi G4’ün ana hatlarına sahip olacağı da iddialar arasında.

LG G5 özelliklerine dair en net bilgi ise telefonun gücünü, Snapdragon 820’den alacak olması. Bugüne kadar genel anlamda Qualcomm’dan şaşmayan LG, Snapdragon 810’da yaşanan ısınma sorunlarından ötürü, G4 ve V10 modellerinde Snapdragon 808’i tercih etmişti.

LG’nin yeni nesilde, Qualcomm’un üst seviye modeller için geliştirdiği Snapdragon 820 yonga setini kullanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

LG G5 modelinin kesinleşen bir diğer özelliği ise, RAM miktarı. G4 modelinde 3GB RAM kullanan Güney Koreli üreticinin, LG G5 modelinde ise 4GB RAM kullanması bekleniyor.

1440×2560 piksel çözünürlüğünde 5.6 inçlik IPS LCD bir ekranla gelecek olan LG G5 kamera özellikleri ile de göz dolduruyor.

LG G5 Kamera Özellikleri
Güney Koreli üreticinin yeni nesil amiral gemisi LG G5 modelinde, kamera tarafında da önemli güncellemeler yapması bekleniyor. LG G5 kamera özellikleri baz alındığında da hayli iddialı bir model olacağa benziyor. LG G5’te 21 Megapiksellik, OIS ve laser autofocus destekli bir ana kamera bulunacak. 4K video kaydı da yapabilen bu ana kameraya, 8 Megapiksel çözünürlüğünde bir ön kamera eşlik edecek.

LG G5 Batarya Özellikleri
LG’nin yeni amiral gemisinin en çok merak edilen yönlerinden bir diğeri de bataryası. Eğer sızdırılan bilgiler doğruysa, LG G5 batarya özellikleri ile de hayli ön plana çıkacak gibi görünüyor.

LG G5’in 3500 mAh gücünde bir batarya kullanmasına kesin gözüyle bakılıyor. İşin güzel yönüyse bu batarya miktarının bazı sızıntı kaynaklarında 4000 mAh gücünde olması. Sonuç olarak, LG G5 bahsi geçen batarya miktarlarıyla gelirse, rakiplerini pil süresi konusunda hayli zorda bırakabilir.

Ayrıca dip not olarak, LG G5’in hızlı şarj özelliğine sahip olacağını da belirtelim.

LG G5’te parmak izi okuyucu olacak mı?
V10 öncesi satışa sunduğu akıllı telefon modellerinde, parmak izi okuyucusu kullanmayan LG, yeni nesil amiral gemisi G5’te de bu alışkanlığını sürdürebilir.

Bugüne kadar ortaya çıkan söylentiler, LG’nin parmak izi okuyucusu yerine, Microsoft’un da kullandığı iris tarayacısı sistemini kullanabileceği yönündeydi.

Fakat son günlerde yaşanan önemli sızıntılarda, LG G5’te parmak izi okuyucusunun da bulunacağını iddia ediliyordu.

Şu an, bazı kesimlere göre LG G5 parmak izi okuyucusuyla, bazı kesimlere göreyse iris tarayıcısıyla gelecek. Nihai sonucu, LG’nin resmi tanıtımıyla beraber öğreneceğiz gibi görünüyor.

LG G5 tasarımı nasıl olacak?
Güney Koreli üreticinin yeni amiral gemisiyle ilgili en çok merak edilen sorulardan birisi de “LG G5 tasarımı nasıl olacak?”tı.

Bu sorunun yanıtı net olarak bilinmese de, LG’nin G4 modeliyle tepki çeken deri kapaklı tasarımından vazgeçmesine kesin gözüyle bakılıyor.

LG G5 tasarımı ile ilgili sızdırılan bilgilere göre, cihazın gövdesinde metal alaşımlı hatlar yaygın olarak kullanılacak. Deri ve plastik tasarımdan vazgeçen LG, G5 modelinde daha sağlam bir telefonla kullanıcıların karşısına çıkacak gibi görünüyor.

LG G5 ne zaman tanıtılacak
LG’nin yeni amiral gemisi modeli G5’in önümüzdeki ay Barcelona’da düzenlenecek olan Mobile World Congress 2016’da tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Muhtemelen önümüzdeki günlerde LG G5 özellikleri ve detaylarıyla ilgili daha net bilgiler sızdırılacaktır. LG G5 özellikleri hakkında daha fazla detayı yine bu başlık altından takip edebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.