Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

Lenovo Yeni Telefonu Vibe P1 Fiyat ve Özellikleri Yayınlandı

Lenovo’nun yeni çıkardığı Vibe P1 model telefonun üstün özellikleri ve fiyatları belli oldu.

Lenovo Yeni Telefonu Vibe P1 Fiyat ve Özellikleri Yayınlandı
29 Ocak 2016 02:20

Lenovo’nun yeni çıkardığı Vibe P1 model telefonun üstün özellikleri ve fiyatları belli oldu.

Lenovo Vibe P1 Teknik Özellikleri duyruldu.Lenovo, geniş bataryaya sahip telefonu Vibe P1’i Türkiye’ye getirdi. İlk olarak Berlin’de gerçekleştirilen IFA 2015 etkinliğinde duyurulan cihaz, 16 GB depolama hafızasıyla geliyor. Çift SIM kart desteğine de sahip olan Vibe P1’de 2 GB RAM bulunuyor.Lenovo, 5000 mAh tipi batarya kullandığı ilk telefonu Lenovo Vibe P1’i IFA’da ortaya çıkardı. Türkiye Satış Fiyatı ve Çıkış Tarihi de belli olan Lenovo Vibe P1 ile ilgili gerekli tüm detaylar haberimizin devamında sizlerle…

Ağırlığı 190 gramı geçmeyen cihaz, 9.9 mm kalınlığında.

Parmak izi okuyucusuna da sahip olan Vibe P1’de 13 megapiksel dahili kamera yer alıyor. Ön yüzde ise 8 MP kamera bulunuyor.
Android Lollipop işletim sistemi kullanan cihazın Türkiye fiyatı ise 1299 TL olarak belirlendi.

Lenovo Vibe P1 Teknik Özellikleri

Android 5.1 işletim sistemi
152.9 x 75.6 x 9.9 mm; 189 gr
5.5-inç (1920×1080) IPS ekran
Snapdragon 615 yongaseti
2GB RAM
32GB dahili hafıza (+128GB’a kadar microSD)
13MP arka kamera (çift LED, faz tanılı oto. odaklanma)
5MP ön kamera
3G/4G, Wi-Fi, BT, GPS
Parmak izi okuyucusu, çift SIM kart desteği, dahili radyo
5000mAh bütünleşik batarya (hızlı şarj ve diğer cihazları şarj edebilme)

Gelelim vurucu noktası olan bataryasına

İnternette okuduğumuz incelemelere baktığımızda modelin 5000mAh’lık bataryası ağır kullanımda dahi 2 günü çıkartabiliyor. Ama daha da önemlisi şu ki 24-watt gücünde akım desteği sayesinde 0-100 arası mesafeyi alması bir saatten biraz fazla sürüyormuş ki bu gerçekten inanılmaz bir hız. Her dakika %1.5’unun dolduğu belirtiliyor. Keza OTG üzerinden başka cihazlara da bunun üzerinden dolum yapabiliyoruz yani diğer bir deyişle Powerbank işlevi görüyor. Güç tasarrufu özelliği de mevcut bu arada. Kullanım örneklerine baktığımızda misal 5 dakikalık Google Maps kullanımının %1, 30 dakikalık WhatsApp’ın ise %2 götürdüğü belirtiliyor ki muazzam değerler gerçekten.

Bunun haricinde genel olarak baktığımızda da orta segment bir model için kamerasının tatminkar olduğunu, hem hoparlör hem de kulaklık sesinin de gayet yüksek çıktığını ve ısınma vs olmadan ortalama 35 derecelerde Oyun oynandığını okuduk. Parmak izi de gayet isabetli deniliyor. Kısacası kullanımı etkileyebilecek tek eksiğinin RAM miktarının 2GB ile sınırlı tutulması olduğunu söyleyebiliriz. 3GB olsa imiş mükemmel oluşmuş hakikaten. Yine de genel toplam aldığımızda Türkiye şartlarında f/p diyebiliriz rahatlıkla.

Bugün itibarı ile Türkiye’de satışa sunulan modelin fiyatı

1,300 TL olarak belirlenmiş durumda. Açıkçası incelemeleri referans alacak olursak kesinlikle tavsiye ediyoruz. Eğer siz de yorumları okumak isterseniz böyle alalım.
Lenovo Vibe P1 teknik özellikleri ve fiyatını haberimizde sizlerle paylaştık. Lenovo’nun yaz sonunda tanıtıp, Eylül ayı itibarı ile ilk olarak Çin’desatışa sunduğu 5000mAh bataryasıyla dikkat çeken akıllı telefonu Vibe P1, Türkiye raflarındaki yerini de aldı. En güncel Teknoloji haberlerini yenisafak.com adresinden takip edebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.