Dolar 32,3696
Euro 34,9488
Altın 2.325,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Lavanta Yağının 4 Mucizesi

Lavanta yağı, lavanta bitkisinin çiçeğinden elde edilir ve mucize doludur. İhtiva ettiği zengin mineraller ve yağ asitleri sayesinde şifa doludur. Hoş kokusu sayesinde kozmetik ve parfüm yapımında sıklıkla tercih edilen bir yağdır.

Lavanta Yağının 4 Mucizesi
Aslan Özdemir
8 Şubat 2016 01:52

Lavanta yağı, lavanta bitkisinin çiçeğinden elde edilir ve mucize doludur. İhtiva ettiği zengin mineraller ve yağ asitleri sayesinde şifa doludur. Hoş kokusu sayesinde kozmetik ve parfüm yapımında sıklıkla tercih edilen bir yağdır.

Hayrettin Kaya

İşte lavanta yağının bilinen 4 özelliği ;

  1. Depresyona İyi Gelir ; Sinir sistemine olan faydalı etkileri sayesinde psikolojik gerginliklere ve strese karşı kullanılır. Huzursuzluğu giderir ve rahatlatır. Depresyona karşı kullanımı yaygındır. Bunun yanı sıra baş ağrısı ve migrnene karşı son derece etkilidir ve yatıştırıcı etkiye sahiptir.
  2. Cilt Bakımında Kullanılır ; Aşırı kuru ve normal ciltler için mükemmel bir nemlendiricidir. İçeriğindeki zengin yağ asitleri sayesinde cildi beslerken nemlendirir ve bakımını yapar. Günlük nemlendirici olarak idealdir. Aynı zamanda ciltte oluşan tahrişe ve kızarıklıklara iyi gelir. Antioksidan özelliği sayesinde cilt yanıklarında ve yaralanmalarında kolayca iyileşme sağlar ve tedavi eder. Cildi dış etkenlere karşı korur ve kalıcı izleri tedavi eder.
  3. Saçlara Yoğun Bakım ; Lavanta yağının zengin mineral içeriği ve yağ asitleri saç derisini korur ve besler. Koparak dökülen ince telli ve zayıf saç telleri için besleyici ve güçlendirici etkiye sahiptir. Saçları dolgunlaştırır ve yeni saç köklerinin gelişimine destek olur. Saç derisinde oluşan irritasyona bağlı kızarıklık ve yaraları tedavi eder. Saç derisinde olan kaşıntı ve kepeklenmenin önüne geçer. Hoş kokusu sayesinde saçlarda yumuşak ve ferah bir koku sunar.
  4. Kuruyan Ve Çatlayan Hassas Dudaklara Karşı Mucizevi Etki ; Yumuşak dokusu sayesinde Lavanta Yağı, kuruyan ve çatlayan dudak dokusunu besler ve korur. Kurumuş ve çatlamış dudaklara anında rahatlama ve yumuşaklık hissi sunar. Yoğun bakım ve nemlendirme özelliği sayesinde dudaklarda uzun süreli bakım ve nemlendirme sağlar. Hassas dudakları soğuğa karşı korur ve zengin yağ asitleri sayesinde besleyici özelliğe sahiptir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.