Dolar 32,5180
Euro 34,8973
Altın 2.454,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Kumlama Makinesi Türleri Nelerdir?

Kumlama makinası kaplama ile boya öncesi yüzey temizliği ve pürüzlendirme işlemlerini tamamen ortadan kaldırabilmek için tercih edilen bir cihazdır.

Kumlama Makinesi Türleri Nelerdir?
26 Nisan 2022 19:22

Kumlama makinesi dünya genelinde 60’dan fazla farklı sektörde kullanılabilen ve kaplama ile boya öncesi yüzey temizliği ve pürüzlendirme işlemlerini tamamen ortadan kaldırabilmek için tercih edilen bir cihazdır. Bu makinaları farklı çeşitlerde olması kullanım alanlarına bağlı olacak şekilde tercih ediliyor olması gerekir. 

Bu nedenle türbinli ve nozullu olarak tercih edilen kumlama makinesi çeşitleri istenilen her sektörde rahat kullanım açısından avantaj sağlar. Bu cihazların yağlanması ve bakımı oldukça kolay olduğundan rahatlıkla yapılabilir. 

Çeşitleri Nelerdir? 

Nozullu olan bu makinalar basınçlı hava ve aşındırıcı granüllerin bir araya gelerek bu karışımından elde edilen havanın püskürtülmesi ile belirtilen yüzeydeki istenmeyen her türlü durumu ortadan kaldırabilmek adına işlem yapar. Aynı zamanda bu cihazlar yüzeyi istenilen oranda aşındırmak için tercih edilir. Bunun yanı sıra istenmeyen her türlü kir pas boya ve buna benzer maddelerden arındırmak için de kumlama makinası kullanılabilir.

Türbinli olan makineler elektrik akımı ile çalıştığı için bağlı olmuş oldukları motordan aldıkları güç ile dakikada ortalama 2500 ile 3000 devir arasında dönerek başında takılı olan çelik bilyalar aracılığıyla aynı işlemi görür. Fakat daha hızlı işlem sağladığı için diğer makinelere oranla tercih edilme oranı daha fazladır. Bunun yanı sıra türbinli makinalar boru metal profil saç ve buna benzer yüzeylerin temizliği yapmak için daha uygundur. 

Motorlu ve Manuel Ürünler 

Motorlu ve manuel kumlama makinaları her türlü ortamda kullanılabilmesi açısından kolaylık sağlar. Bu nedenle açık ya da kapalı ortamda kullanılması gibi bir sakınca yoktur. fakat manuel olan kumlama makinaları insan gücüyle çalıştığı için kullanma sırasında kişilerin koruyucu kıyafet gözlükle bere gibi materyalleri kullanması sağlığı açısından oldukça önemlidir. 

Kumlama Makinesi Türleri Nelerdir?

Kullanım alanlarına bağlı olacak şekilde değişkenlik gösteren kumlama makinaları, kendi içerisinde belli bir statüye ayrılmıştır. Bu nedenle kullanım sahasındaki genel durum göz önünde bulundurularak tülleri içerisinden en uygun olanı sektör açısından hızlılık sağlar.

Satın alma işlemini yapmadan önce çalışmış olduğunuz sektöre uygun olan kumlama makinası çeşitlerinden birine sahip olduğunuz gerçeğine dikkat etmek gerekir. Bu cihazlar uzun seneler boyunca herhangi bir sorun çıkartmalar kullanılabildiği için bir defaya mahsus satın alma işlemi yapılabilir. 

Değişim ve Yedek Parça Temini 

manuel olan araçların genellikle başlık kısımlarının kullanıma bağlı olacak şekilde belirli periyotlarda değiştirilmesi gerekebilir. Ayrıca kumlama makinaları oldukça sessiz çalışan cihazlar olduğu için kulak sağlığı açısından herhangi bir sorun teşkil etmez.

Satın almak istediğiniz kumlama makinesi türlerine ulaşabilmek aynı zamanda uygun fiyatlı olarak alışveriş yapabilmek için https://www.sanayiden.com/seyyar-kumlama-makinesi internet adresine tıklayabilirsiniz aynı zamanda yine aynı internet adresi üzerinden sektörünüzde bağlı olacak şekilde tüm makinalara üretici firmadan direk olarak satın almanız mümkündür Tüm ürünler orijinaldir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.