Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Yağmurlu
Sinop
23°C
Yağmurlu
Cts 29°C
Paz 30°C
Pts 28°C
Sal 26°C

KÖYÜ İÇİN, ÇOK HAYALLERİ VAR!

Sinop’ta Yalı Köyü’nden Muhtar Adayı olan Yaşar Çökmez, muhtarlık maaşının tamamını köyü için harcayacağını söyledi.

KÖYÜ İÇİN, ÇOK HAYALLERİ VAR!
17 Şubat 2024 11:24

Muhtar adayı Çökmez, köyünde çok ciddi eksikler olduğunu ve sorunların üstesinden gelebileceğini düşündüğü için bu yola çıktığını belirtti. Yalı köyünün tertemiz sahilleri olduğunu ve turizm açısından önemli bir konumda olduğunu aktaran Çökmez, köye ulaşımda yol problemleri olduğunu ifade etti.

Köyü için hayalleri olan Muhtar Adayı Çökmez’in ilk hedefi, bir köy derneği kurmak ve muhtarlık maaşının yarısını bu derneğe aktarmak. Ayrıca maaşının kalan yarısını ise köyün ihtiyaçları için kullanmak istiyor. Köyü için birçok projesi olduğunu dile getiren Çökmez açıklamalarında; “Kuracağım Derneğe maaşımın yarısını aktarıp, köyümüzün giderleri için kullanacağız. Geriye kalan maaşımı da yine köyüm için kullanacağım. Köyümüz de bir cenaze oluyor. Masa, sandalyemiz eksik. Bir hayalim var. Mobil mutfak seti köyüme kazandırmak istiyorum. Köyümüz Sinop’a çok yakın ama geri kalmış köylerin başında geliyor. Yaz sezonunda binlerce insan Yalı Köyü sahillerine denize girmek için geliyor.” Diye konuştu.

“YAZIN PLAJIMIZ ÇOK TERCİH EDİLİYOR”

Yaz aylarında köylü vatandaşların ektiğini biçtiği satması için köy içerisinde alanlar oluşturmayı hedeflendiğini söyleyen Çökmez; “Köyümüz yaz aylarında ciddi bir turist ağırlıyor. Sahillerimiz herkesin tercihi haline geldi. Bugün internete bile yazsanız, Sinop’ta denize nerede girebilirim diye, Yalı Köyü sahili çıkıyor. Hal böyle olunca turistler de tercih ediyor. Ancak köyümüzde çöp konteynerleri yok. İnsanlar çöpünü sağa sola atıyor. Ben bunun önüne geçmek istiyorum. Ayrıca köylülerimiz ektiklerini, biçtiklerini yazın gelen turistlere satabilmeleri için alanlar oluşturmak istiyorum. Hem turistler doğal ürünler satın alabilir, hem de köylülerimiz para kazanabilir.”

Sahile giden yolun asfalt olmadığını anımsatan Çökmez; “Sahile giden yolumuz toz toprak içinde. Yan yana iki araba geçemez. Asfalt bile değil yolumuz. Ben 60 yaşındayım o yolun asfalt olduğunu görmedim. Köyüme hizmet getirmek istiyorum. Beni değil köyümü destekleyin. Ben o hizmeti getireceğim. Köyüm için hayallerim var.” Dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.