Konya’da Ramazan: Eşsiz Güzellikler ve Gelenekler
Konya’da Ramazan; eşsiz güzellikler, gelenekler ve manevi atmosferiyle unutulmaz bir deneyim sunuyor. Ramazan ruhunu keşfedin!
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ramazan ayının şehrin her köşesinde derin bir huzur ve manevi atmosfer oluşturduğunu belirtti. Başkan Altay, mübarek ay boyunca gerçekleştirilen özel ışıklandırma çalışmaları, çocuklara yönelik ilk oruç hediyeleri ve kültürel sergilerle Ramazan coşkusunun toplumun tüm kesimlerine ulaştırıldığını ifade etti.
Şehrin Manevi Atmosferinin Güçlendirilmesi ve Çocuklara Yönelik Çalışmalar
Başkan Altay, Konya’nın Ramazan ayında birlik ve paylaşma ruhunun ön plana çıktığını vurguladı. Bu kapsamda, Mevlana Meydanı, Türbeönü Çarşıları ve Zafer Meydanı gibi merkezi yerlerde özel ışıklandırma ve dekorasyon çalışmaları yapılarak şehir akşam saatlerinde etkileyici bir görünüme kavuşturuldu. Ayrıca, 7-9 yaş grubundaki yaklaşık 50 bin çocuk ilk oruçlarını tedbirli şekilde karşılamaları için Ramazan temalı süslemeler ile ödüllendirildi. Çocukların bu heyecanı evlerde ve çevrelerinde hissetmeleri amaçlandı.
Kültürel Etkinlikler ve Sosyal Destek Faaliyetleri
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Siyer Sergisi, Peygamber Efendimizin hayatını ve risalet yolculuğunu anlatmak üzere Taş Bina’da Ramazan ayı boyunca ziyaretçilerini ağırlıyor. Mukaddes Emanetler Sergisi ise Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde müzayedeye açıldı ve Kabe örtüleri ile Peygamber Efendimize ait değerli emanetler sergileniyor. Bu etkinlikler Ramazan’ın manevi atmosferini güçlendirmeye katkı sağlıyor. Başkan Altay, ayrıca Sosyal Kart uygulaması ve sıcak yemek yardımlarıyla ihtiyaç sahiplerinin Ramazan coşkusunu yaşamalarına destek verdiklerini bildirdi. “Tenceresi kaynamayan ev kalmasın” prensibiyle yola çıkarak, her ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti. Ramazan süresince evlerde misafirlerin ağırlanmasının kardeşlik ve toplumsal dayanışmanın artırılması açısından önemine değindi. Başkan, Ramazan’ın hayırlara vesile olmasını diledi.
Kaynak: BYZHA