Dolar 32,5826
Euro 34,6662
Altın 2.527,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

Kömür Madenlerine Özel Kanun Hazırlanacak

2016 yılı bütçe kanun tasarısı görüşmeleri kapsamında TBMM Genel Kuruluna bilgi veren Bakan Berat Albayrak, kömür madeni için özel kanun hazırlanacağını belirtti.

Kömür Madenlerine Özel Kanun Hazırlanacak
4 Mart 2016 00:21

2016 yılı bütçe kanun tasarısı görüşmeleri kapsamında TBMM Genel Kuruluna bilgi veren Bakan Berat Albayrak, kömür madeni için özel kanun hazırlanacağını belirtti.

Görüşmelerde bakanlıkların bürçeleri ele alındı. Enerji Bakanlıkları üzerine TBMM Genel Kuruluna bilgi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin enerji ihtiyacının her yıl büyüdüğünü belirterek “2015 yılında enerji konusunda küresel ve küçük çapta çalkantılar meydana geldi. Buna rağmen Türkiye enerji konusunda tüm krizlere rağmen büyüme gerçekleştirdi.” dedi.

MADENLERDE İŞ GÜVENLİĞİ ARTACAK

Bakan Berat Albayrak, madenlerde iş güvenliği konusunda da bilgilendirmelerde bulundu. İş güvenliğini daha da arttırmak için sadece madenlere özel yasa çıkaracaklarını belirten Bakan Albayrak, “Başta maden işçilerimiz olmak üzere tüm işçilerimizin çalışma şartlarının ve imkanlarının iyileştirilmesi için bir dizi düzenlemeyi hayata geçirdik. Yaptığımız düzenlemelere rağmen gelinen noktanın bizler için yeterli olduğunu elbette söyleyemeyiz. Bu çerçevede önümüzdeki dönemde özellikle madenlerde iş güvenliğini daha da artıracak yasal düzenlemeleri Meclisimize sunacağız. Bu noktada önümüzdeki dönemde Meclisin gündemine de getireceğimiz düzenlemelerden kısaca bahsetmek isterim. Kömür Kanunu; mevcut maden kanunumuz daha çok ruhsat işlemlerini işlemektedir. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi biz de kömürü ayrı bir kanun içerisinde ele alacağız. Metan drenajı; ülkemizde meydana gelen maden facialarının ana nedeni grizudur. Bu vesile ile 3 Mart 1992 yılında Zonguldak’ta grizu faciası sebebiyle kaybettiğimiz 263 madencimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Maden kazalarının ana nedeni grizu patlamalarına neden olan metan gazını kömür üretiminden önce ve üretim esnasında metan drenajı drene edecek ve ekonomimize kazandıracağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.