Kocaeli’de ‘Kumaşların Dansı’ Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
Kocaeli’de düzenlenen ‘Kumaşların Dansı’ sergisi, sanatseverlerle buluşarak renkli ve yaratıcı kumaş tasarımlarını sanatla buluşturdu.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) ile Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle hazırlanan “Kumaşların Dansı” sergisi, Kocaeli Güzel Sanatlar Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Usta öğreticilerin yönlendirmesiyle oluşturulan sergide toplam 135 el emeği eseri yer aldı.
Açılış ve Katılım
Serginin açılış törenine Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, İzmit Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadık İskender, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kocaeli Şube Başkanı Meral Dönmez ve Büyükşehir Belediyesi yöneticileri katılım sağladı. Etkinlik, geniş bir ilgiyle gerçekleşti.
Sanatsal Teknikler ve Eserler
Sergide geleneksel kırk yama tekniği ile hazırlanmış eserlerin yanı sıra, iplik ve dikiş kullanılmadan gerçekleştirilen gömme kumaş tekniği ile üretilmiş özgün çalışmalar da ziyaretçilerin dikkatini çekti. Kırk yama yöntemiyle eski kumaşlar ve örtüler, kursiyerlerin özverili çalışmalarıyla yeniden sanat formuna dönüştürüldü.
Bu çalışma, hem geleneksel el sanatlarının yaşatılması hem de kurumlar arası iş birliğinin başarılı bir örneği olarak kadın emeğinin sanatla buluştuğu önemli bir proje olarak değerlendirildi.
Kaynak: BYZHA