Dolar 43,1297
Euro 50,2219
Altın 6.246,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 14°C
Yağmurlu
Sinop
14°C
Yağmurlu
Pts 5°C
Sal 4°C
Çar 7°C
Per 6°C

Kınık Toptancı Hal Kompleksi Projesi Kaş’ta Hızla İlerliyor

Kınık Toptancı Hal Kompleksi Projesi Kaş’ta hızla ilerliyor. Bölgedeki ticarete katkı sağlayacak projede son durum ve detaylar burada.

Kınık Toptancı Hal Kompleksi Projesi Kaş’ta Hızla İlerliyor
11 Ocak 2026 15:52

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş ilçesinin Kınık Mahallesi’nde inşası devam eden Kınık Toptancı Hal Kompleksi projesinde çalışmalara aralıksız devam ediyor. 320 dönümlük arazi üzerinde yükselen bu yeni tesis, bölgedeki tarımsal üretim ve ticaretin kapasitesini artırmayı ve ekonomik büyümeye katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Modern ve Entegre Ticaret Alanı

Proje kapsamında, mevcut Kınık, Ova ve Yeşilköy mahallelerinde yer alan haller tek bir merkezde toplanacak. Kaba inşaat çalışmaları önemli ölçüde tamamlanan komplekste, komisyonculara ayrılan meydanın zeminine beton dökülmüş olup üstü tentelerle kaplanmaktadır. Tamamlandığında tesis, modern yapısı ve fonksiyonelliği ile dikkat çekecek.

Bölge Ekonomisine Katkı ve Sosyal Donatılar

Kınık Toptancı Hal Kompleksi, üreticilere ve komisyonculara çağdaş işletme ortamı sunmayı hedeflemektedir. 120 komisyoncu, 136 tüccar ve 72 ticari dükkândan oluşacak tesiste; idari birimler, toplantı salonları ve geniş komisyoncu meydanı yer alacaktır. Ayrıca kompleks dahilinde halı saha, soyunma odaları ve duş alanları gibi sosyal donatılar da planlanmaktadır.

Yaş sebze ve meyve üreticilerini buluşturacak bu projenin, yalnızca yerel ölçekte değil, bölgesel çerçevede de önemli bir ticari merkez olması öngörülmektedir. Projenin tamamlanması ile Kaş’ta tarım ve ticaretin merkezi Kınık Toptancı Hal Kompleksi olacaktır.

Kaynak: BYZHA

YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.