Dolar 32,4445
Euro 34,7285
Altın 2.440,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C

Kıdem Tazminatında Son Durum! İstifa Edenler Kıdem Tazminatı Alabilir mi?

Çok merak edilen Kıdem Tazminatı ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. İşten ayrılan veya işinden istifa eden işçiler kıdem tazminatı alabilecek mi?

Kıdem Tazminatında Son Durum! İstifa Edenler Kıdem Tazminatı Alabilir mi?
5 Şubat 2016 16:06

Çok merak edilen Kıdem Tazminatı ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. İşten ayrılan veya işinden istifa eden işçiler kıdem tazminatı alabilecek mi?

Kıdem Tazminatı ile ilgili yeni gelişmelerden birisi de bu. İşten ayrılan, istifa eden çalışan kıdem tazminatı hakkına kavuşuyor. Peki kimler bu hakka sahip her işten ayrılan kıdem tazminatı alabilecek mi? İşte detaylar…

Sigortalı olarak 15 yılı ve 3600 günü dolduran çalışanlar istifa ettikleri zaman kıdem tazminatı alabilecekler. Tabi kıdem tazminatı alabilmek için SGK(Sosyal Güvenlik Kurumu) şartların tamamlandığına ilişkin bir yazı alarak, işverene başvurmalı. Öte yandan bu haktan yararlanmak için çalışanların 9 Eylül 1999’dan önce sigorta başlangıcının olması gerekmektedir.(kaynak: Hürriyet)

Evet Hürriyetin haberine göre yukarıdaki şartları taşıyan çalışan kıdem tazminatı alabiliyor. Aynı durum evlenen ve askere giden için de geçerli olacak. Yeni düzenleme ile 15 yılı dolduran çalışan evlendikten 1 yıl sonra işten ayrılıp kıdem tazminatı alabiliyor… Tüm detaylı bilgileri SGK’dan öğrenmeniz mümkün.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan Kıdem Tazminatı ile ilgili yeni düzenleme çalışmalarının sürdüğünü ve bu konuda işveren ve işçi arasında ortak npoktayı bulacalarını söyledi. İşte yapılan açıklama: “Her iki kesimin sıkıntılarını ortadan kaldıran orta yolu bulacağız. Kıdem tazminatına ilişkin düzenlemeyi önümüzdeki günlerde TBMM’ye sevk edeceğiz. Bu hafta sonu itibarıyla esneklikle ve özel istihdam bürolarıyla ilgili yasa tasarılarını TBMM’ye sunacağız” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.