Dolar 32,5354
Euro 34,9280
Altın 2.435,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Kasıtlı olarak kurşun sıktılar!

FETÖ’nün gerçekleştirdiği darbe girişiminde gözünden yaralanan Emrah Özçelik: “Helikopterden, ağırlıklı olarak tankın içinden sıktılar. Fakat kendi askerimiz değildi.

Kasıtlı olarak kurşun sıktılar!
25 Temmuz 2016 12:00

Onların, Türk milletinin askeri olduğuna inanmıyorum” “Arkadaşım, ‘gözünden kan geliyor’ dedi. Gözüme, şarapnel parçaları isabet etti. Bize, tankın içinden kasıtlı olarak kurşun sıktılar” “Sonuna kadar Başkomutanımızın yanındayız. Biz, omuzda değil, yürekte rütbe bekliyoruz”

FETÖ’nün gerçekleştirdiği darbe  girişiminde gözünden yaralanan Emrah Özçelik, sivillerin üzerine kurşun  yağdıranların “Türk milletinin askeri olamayacağını” belirterek, “Helikopterden,  ağırlıklı olarak tankın içinden sıktılar. Kasıtlı sıkıldı oradan bize. Gözüme,  şarapnel parçaları isabet etti.” dedi.

FETÖ’nün darbe girişiminin yaşandığı gece yaralanan ve Ankara eğitim  ve Araştırma Hastanesinde tedavisi yapılan Özçelik, yaşadıklarını AA muhabirine  anlattı.

    O gece, işinin bitmesinin ardından evine gittiğini ve gelişmeleri  televizyondan öğrendiğini ifade eden Özçelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan’ın çağrısının ardından sokağa çıktıklarını söyledi.

    Özçelik, “O sırada Ak Parti il ve ilçe başkanlarımızın hepsi mesaj  attılar. Biz de o sırada üzerimizi giyindik ve Başkomutanımızın emriyle Ankara İl  Emniyet Müdürlüğünün oraya doğru yöneldik. Oraya gittiğimizde, polislerimiz o  hainler tarafından kıstırılmıştı duvarın kenarına.” diye konuştu.

“Biz, omuzda değil, yürekte rütbe bekliyoruz”

    Polislerin, Vatandaşların zarar görmemesi için elinden geleni  yaptığını vurgulayan Özçelik, şu açıklamalarda bulundu:

    “Panzerlerin yanında sıkıştırmışlardı, sürekli ateş altındalardı. Biz,  oraya vardığımızda polislerimiz yaralıydı. Onlara, elimizden gelen müdahaleyi  yapalım derken, ben yaralandım. Arkadaşım, ‘gözünden kan geliyor’ dedi. Gözüme,  şarapnel parçaları isabet etti. Bize tankın içinden kasıtlı olarak kurşun  sıktılar. Kurşunları, tankın içinden, helikopterden sıktılar ama ağırlıklı olarak  tankın içinden ateş ettiler.  Fakat kendi askerimiz değildi. Onların, Türk  milletinin askeri olduğuna inanmıyorum. Tankın sıfır noktasına kadar  yaklaştığımızda, bunlar kirli sakallıydı. Bizim askerimiz değildi. Ne Türkçe  konuşuyorlardı ne de Kürtçe konuşuyorlardı. Bunlar, yabancı dil konuşuyorlardı.  Sıfır noktasına kadar yaklaştığımız için, bire bir şahit olduk.”

     “Savaş emretmiş olsa, dünyaya hükmederdik”

    Özçelik, sonuna kadar nöbet tutmaya devam edeceklerini belirterek,  “Başkomutanımızın yanındayız. Biz, omuzda değil, yürekte rütbe bekliyoruz.   Başkomutanımız yalnız değil, biz onun yanındayız. Emir verdiği sürece, biz onun  yanındayız. Bize emretti, ‘sokağa çıkın’ dedi, Türkiye’yi hainlerin elinden  kurtardık. Savaş emretmiş olsaydı, dünyaya hükmederdik. Bu, Başkomutanımız ve  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde oldu. Bize vatan, millet  sevdasını aşıladı.” diye konuştu.

    Taburcu olduktan sonra tekrar meydanlara çıkarak nöbet tutacağını  vurgulayan Özçelik, “Başkomutanımız ‘evlerinize dönün’  diye emredene kadar,  nöbet tutmaya devam edeceğiz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.