Karşıyaka 3. Yaş Üniversitesi’nde 2. Dönem Resmen Başladı
Karşıyaka 3. Yaş Üniversitesi’nde 2. dönem resmen başladı. Yeni eğitim yılı, bilgi ve deneyim paylaşımıyla dolu dolu geçecek.
Karşıyaka Belediyesi, 3. Yaş Üniversitesi kapsamında yeni eğitim dönemini 60 öğrencinin katılımı ile başlattı. Program, 60 yaş üzerindeki vatandaşlara yönelik çeşitli derslerle sosyal ve zihinsel gelişimi desteklemeyi amaçlıyor.
Geniş Kapsamlı Eğitim Programı
Karşıyaka Belediyesi ve Ege Geriatri Derneği iş birliğiyle yürütülen 3. Yaş Üniversitesi’nde bu dönem, öğrenciler İngilizce, bütüncül tıp, kültür-fizik etkinlikleri, kent tarihi, yaratıcı drama, halk oyunları ve ruhsal gelişim atölyesi gibi çeşitli ders başlıklarında eğitim alacak. Zorunlu ve seçmeli derslerden oluşan program, ayrıca katılımcılara tarih, ritim, aile hukuku, yaşlılığın psikolojik ve sosyolojik yönleri, Türk halk müziği, sağlıklı yaşam ve hastalık önleme alanlarında uzman eğitimleri sunacak.
Eğitim Dönemi Takvimi ve Belediye Başkanı’nın Mesajı
Yeni eğitim dönemi 15 Mayıs’ta tamamlanacak olup, 20 Mayıs 2026 tarihinde Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde dönem sonu gösterisi gerçekleştirilecektir. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, programın yaşlı bireylerin öğrenme istikrarını güçlendirdiğini belirterek, Karşıyaka’daki tüm katılımcılara öğrenme süreçlerinde başarı temennisinde bulundu.
Kaynak: BYZHA