Dolar 32,3361
Euro 35,1901
Altın 2.247,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 11°C

Karayolları (KGM) 3 Bin İşçi Alımı Başvuruları İçin Son Gün

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) 3 bin kişilik işçi alımı için başvuru tarihlerinin ne zaman açıklanacağı gündemde.

Karayolları (KGM) 3 Bin İşçi Alımı Başvuruları İçin Son Gün
Hayrettin Kaya
7 Mayıs 2023 17:28

Karayolları Genel Müdürlüğü, 3 bin kişilik işçi alımı için çalışmalarını tamamladı. Karayolları İşçi alımı başvuruları başladı.

Aslan Özdemir

Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanan personel alımı detayları, KGM resmi sayfasında yayınlandı. Kamuoyunda merakla beklenen başvuru tarihleri, şartları ve diğer detaylar, Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından paylaşıldı. Kamuoyunda gündem oluşturan işçi alımının detaylarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.

KGM 3 Bin İşçi Alımı Kadro Dağılımı

3 bin kişilik işçi alımı kapsamında, Ağır Makina Yağcısı, Asfalt Usta Yardımcısı, Aşçı, Atölye Usta Yardımcısı, Beton Asfalt Serici Operatör Yardımcısı, Bakım İşçisi, Yapı Ustası, Vinç Operatörü, Makina Operatörü, Kalifiye İşçi, Greyder Operatörü ve Elektrik Tesisatçısı gibi farklı unvanlarda alımların yapılması bekleniyor. Bu alımlar, kamuoyunda gündem oluşturdu.

17 il için yapılacak alımlarda illerin tam listesi şu şekilde: İstanbul, İzmir, Konya, Ankara, Mersin, Kayseri, Samsun, Elazığ, Diyarbakır, Trabzon, Van, Erzurum, Antalya, Bursa, Kastamonu, Sivas, Kars. Bu illere ek olarak İkmail Müdürlüğü ve Atölye Müdürlüğüne de ek alımlar yapılacak. İşte Kadra dağılımı listesi;

Karayolları (KGM) 3 Bin İşçi Alımı Başvuruları İçin Son Gün

İşkur Karayolları (KGM) İşçi Alımı Şartları

İşçi olarak alınacak kişilerde şu özellikler aranacak:

  • Türk vatandaşı olmak (2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla),
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkûm olmamak
  • Eski hükümlü dışındaki işçi alım ilanlarına başvuru yapabilmek için zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
  • Engelli / eski hükümlü işçi alım ilanlarına başvuru yapabilmek için İŞKUR’a engelli / eski hükümlü olarak kayıtlı olmak.
    Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak,
    şartları aranır.

Ayrıca işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşu tarafından ilan açılan mesleğin niteliğine göre özel şartlar belirlenebilir.

Kgm 3 Bin İşçi Alımı Başvurusu Ne Zaman?

Karayolları Genel Müdürlüğüne alınacak işçiler için şartlar açıklandı. KGM işçi alımı İŞKUR başvuru tarihi ise 2 Mayıs 2023 tarihinde başladı. Başvurular 5 gün sürecek yani 7 Mayıs 2023 tarihinde başvurular tamamlanacak. Fakat 7 Mayıs’ın haftasonu olması nedeniyle başvuru tarihi 8 Mayıs mesai bitimine kadar uzatılır ibaresi yer alıyor.

Karayolları İşçi Alımı ile ilgili yapılan açıklamada başvuru tarihi ile ilgili şu detaylara yer verildi; “Türkiye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerinde talebimiz Açık İş İlanlarında 02/05/2023 tarihinde ilan edilecek ve 5 gün ilanda kalacaktır.”

Kgm 3 Bin İşçi Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

İlan şartlarını taşıyan adaylar; ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden “İş Arayan” linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilir. Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilir. Son müracaat tarihi tatil gününe rastladığında başvurular takip eden ilk iş günü mesai bitimine kadar uzatılır.

YORUMLAR

  1. Abdulkadir Doğanay dedi ki:

    Aşçı

  2. Anonim dedi ki:

    nezaman başvurular yapılacak

  3. Harunulutaş dedi ki:

    Şoför meslek

  4. Ali biberci dedi ki:

    Hataydan geldim işe ihtiyacım var zor durumdayim

  5. Ali biberci dedi ki:

    Hataydan geldim zor durumdayım işe ihtiyacım var yardımcı olurmusunuz