Dolar 32,3650
Euro 34,9694
Altın 2.325,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Kaliteli Membran Arayanlar Protan Turkey’de Buluşuyor

Sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Protan dünya standartlarında uluslararası bir tedarikçi olarak kabul edilir.

Kaliteli Membran Arayanlar Protan Turkey’de Buluşuyor
Aslan Özdemir
22 Nisan 2022 09:02

Sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Protan dünya standartlarında uluslararası bir tedarikçi olarak kabul edilir. Protan 1972’den bu yana sektörel faaliyetlerini sürdürmekte ve kalitede çıtayı sürekli olarak yükseklere taşımaktadır. Çatı sistemleri ve membran üretimine ek olarak çatı kaplama ve membran tedarikçiliği de yapan Protan Turkey çevre dostu tek çatı kaplama malzemelerinin üretimini ülkemizde faaliyetlerini sürdürmekte olan modern ve yenilikçi fabrikasında gerçekleştirmektedir. 

Hayrettin Kaya

Protan’ın kalitesi dünya standartlarında tescilli olan ürünleri yalnızca ülkemizde değil aynı zamanda dünya genelinde birçok büyük ölçekli sanayi yapısında, tünellerde, su yapılarında, yeşil çatı projelerinde ve birçok farklı projede güvenle kullanılmaktadır. Norveç merkezli endüstri grubu Protan sentetik membran teknolojisinin lideri olarak kabul edilir. 70 yıldan fazla sektörel bir deneyime sahip olan Protan yeni ve modern yatırımlar gerçekleştirerek yenilikçi ve farklı iklim koşullarına uygun çözümler sunan tünel membranları, çatı membranları, temel-çatı sistemleri, teknik tekstil ürünleri ile tünel ve maden havalandırma sistemleri geliştirmekte, tedarik etmekte ve bu şekilde küresel pazarların ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Doğru Membran Seçimi Yalıtımın Başarısını Artırır

Membran kullanılarak yapılan yalıtım uygulamalarının başarılı olabilmesi için uygun özellikte ve kaliteli membran ürünlerinin kullanılmasına özen gösterilmelidir. 

TPO membran ürünleri yalıtım uygulamalarında sıklıkla kullanılır. Termoplastik poliolefin esaslı bu karışım sahip olduğu yapısal özelliklerden dolayı bitki köklerine, güneşin zararlı ışınlarına, üst düzey aşınmalara, farklı atmosfer koşullarına, yırtılmalara ve delinmelere karşı üst düzey direnç sergiler.

Yüksek performanslı bir izolasyon ürünü olan TPO membran bu sayede uzun hizmet ömrü sağlar. TPO membran sıcak hava kaynaklarıyla dikiş yapılarak uygulanabilir. Bu sayede su izolasyon ve çatı izolasyon uygulamalarında geniş bir kullanım alanı vardır. Giderek artan kullanımın altında yatan temel neden TPO membranların uzun süreli dayanıklılığıdır.

TPO membranlar ısı kaynağı kullanılarak kolayca birleştirilebilir. Aynı zamanda mekanik sabitleme özelliği nedeniyle hem beton hem hafif metal çatılarda serbest serme yöntemiyle kullanılmaları mümkündür. Geniş ebatlı rulolarla üretildikleri için TPO membranların hızlı ve ekonomik bir şekilde uygulanma imkanı vardır. Donatı malzemelerinin özelliğinden dolayı yüksek yırtılma direncine ve yüksek boyutsal kararlılığa sahip olan TPO membran ürünleri aynı zamanda yüksek yansıtıcılık özellikleri sayesinde yapıların enerji sarfiyatının azaltılmasına da katkıda bulunur.

Protan Turkey tarafından en son teknoloji kullanılarak ve titizlikle üretilen TPO membran çeşitleri yalıtım uygulamalarında ihtiyaçların üst düzeyde karşılanmasını ve maksimum performans elde edilmesini sağlar. TPO membranların kimyasal analizinde toksik ham madde yoktur. Bu yüzden kaynaklanma sırasında duman salınımına yol açmazlar. Ayrıca çatıdaki yaşlanma ömrü boyunca da kimyasal salınıma neden olmayan TPO membran ürünleri çevre ve doğa dostu yalıtım malzemelerinden biri olarak kabul edilirler.

Hazır paneller, hafif metal çatılar, hazır paneller, bahçe ve otopark terasları TPO membranların en sık kullanıldığı alanların başında gelir. Tüm bunların yanı sıra farklı çatı uygulama tekniklerinde, içme suyu tanklarında, tünel ve bodrum gibi yer altı yapılarında da TPO membranların kullanımı sıklıkla tercih edilir. 

Kalitenin ve Ekonomik Fiyatların Buluşma Noktası: Protan Turkey

TPO membran ürünleri sahip oldukları özellikler ve sağladığı avantajlar nedeniyle en sık kullanılan yalıtım malzemelerinin başında gelir. Ani ve yüksek ısı değişikliklerinde boyutsal stabilitesini koruyan TPO membran ürünleri aşınmaya karşı da dayanıklıdır. Herhangi bir katkı maddesi içermedikleri gibi özel olarak tasarlanmış bir ham madde kullanılarak üretilirler. Bunun doğal bir sonucu olarak çeşitli etkenler dolayısıyla yapısal özelliklerini kaybetmezler. İçeriğinde klorür ve plastifiyan bulunmadığından çevre dostu bir yalıtım malzemesi olma özelliğine sahiptirler. Beton kaplama gibi farklı uygulamalarda betonun yapısal bütünlüğünün suyun etkisiyle tehlikeye girmesinin önlenmesi için FPO/TPO membran ürünlerinin kullanımı tercih edilebilir. Suya batırılmış ürünlerde korozyon son derece önemli olduğundan TPO membran kullanımıyla etkili sonuçlara ulaşılması mümkündür. Protan Turkey en yüksek verimin sağlanması için TPO membran başta olmak üzere tüm membran ürünlerini en son teknolojilerden yararlanarak üretir. TPO membranlar aynı zamanda uzun ömürlülüğü, uygulama kolaylığı ve güvenilirliği dolayısıyla da alternatiflerine oranla çok daha yüksek bir performans sergilemekte buna bağlı olarak da sektöründeki pazar payı giderek artan bir ivme oluşturmaktadır.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.