Dolar 32,2781
Euro 35,0348
Altın 2.472,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Açık
Sinop
17°C
Açık
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 19°C

Kadın Bakım Ve Güzellik Sırları

Kadın bakımı konusuna eskiden beri önem verilse bile, günümüz teknolojisinde farklı uygulamalar yapılmaktadır.

Kadın Bakım Ve Güzellik Sırları
21 Ocak 2022 09:31

Kadın bakımı konusuna eskiden beri önem verilse bile, günümüz teknolojisinde farklı uygulamalar yapılmaktadır. Kadınların bakımlı olması için pek çok uygulama bulunmaktadır. Ayrıca kişilerin kendileri ile ilgili bazı noktalara dikkat ederek daha bakımlı olması mümkün olmaktadır. Bonitam kadın sitesi  içinde kadınlara güzellik tüyoları da verilmektedir. Site içinde cilt bakımı, vücut bakımı, saç bakımı gibi ön planda olan konulara dikkat çekilmektedir. Sağlıklı yaşam, estetik operasyonlar, moda gibi noktalara değinilmektedir.

Güzellik bir bütündür. Kişilerin vücut ve yüz bakımı yanında saç bakımına önem vermesi gerekir. Sağlıklı bir yaşam için düzenli doktor kontrollerine gitmek önemli olmaktadır. Spor sağlıklı yaşamın ayrılmaz bir parçasıdır ve spor hayatımıza ve sağlığımıza nasıl fayda sağlar. Kadınların sporu hayatlarının bir parçası haline getirmesi gerekir. Kadın yaşam tarzı içinde yapılan sporun sağlığa ve güzelliğe yansıması söz konusu olmaktadır .

 Ameliyatsız Yüz Estetiği Uygulamaları

Teknolojik gelişmeler estetik operasyonlar üzerinde de etki etmektedir. Uzun soluklu operasyonlar yerini ameliyatsız yüz estetiklerine bırakmıştır. Kadın güzellik sırları arasında estetik operasyonlar önemli bir yer tutmaktadır. Bu uygulamalardan bazıları şunlar olmaktadır.

Botoks: Yüz bölgesinde alın, kaşlar arası bölge, dudak üstü için yapılan bir uygulama olmaktadır. Belli bir süre için mimikleri azaltarak yüzdeki yorgun ifadenin azalmasını ve kırışıklıkların açılmasını sağlamaktadır. Uygulamanın etkisi yaklaşık 6-8 ay devam etmektedir. Bu süreden sonra yenilenmesi gerekir. Bu işlem yaklaşık 15-20 dakika sürmektedir. Kişiler işlemin ardından günlük yaşamlarına devam etmektedir.

Dolgu Uygulaması: Cilt kırışıklığını azaltmak, yüzde çökme olan yerleri doldurmak amacı ile yapılmaktadır. Günümüzde doğal dolgular kullanıldığı için etkisi bir süre sonra bitmektedir. Dolgu ile ciltteki elastikiyet kaybı da azaltılmaktadır. Yüzün burun yanları bölgesine, dudaklara, çeneye, boyna uygulanması mümkün olmaktadır. Kadın bakım açısında daha dinç ve genç bir yüz olmaktadır.

Askı tekniği: Yüzdeki sarkma görünümüz azaltılmaktadır. Kadınlar bu işlem ile yaklaşık 10 yaş genç görünmektedir. Bu işlemde yüz içinde kopmayan am beli de olmayan ipler kullanılmaktadır. İşlem lokal anestezi ile yapılmaktadır. Yüz, boyun sarkmaları ve kırışıklıklar için uygun olmaktadır.

Işık Dolgusu: Cildin nem oranı düştüğü zaman yaşlı ve mat bir görüntüye sahip olur. Yaşlanma, stres, hava kirliliği ve beslenme cilt yapısını olumsuz etkileyebilir. Işık dolgusu ile cildin parlaklığı tekrar kazandırılmaktadır. Yüz, boyun, eller ve dekolte bölgesinde uygulanabilir.

 Lazer Epilasyon Uygulaması

Lazer epilasyon uygulaması son dönemde kadınların başvurduğu uygulamalardan bir tanedir. Uzman ellerde ve son teknoloji ile uygulanması gerekir. Aksi takdirde onarılmaz hasarlara neden olabilir. Vücuttaki istenmeyen tüylerde kurtulmak için yapılan bir işlemdir. Lazer epilasyon yöntemi ile istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmak mümkün olmaktadır. Acısız ve izsiz bir yöntem olmaktadır.

Lazer epilasyon uygulaması öncesi uygulama bölgesi, cilt yapısı, ten rengi dikkate alınmalıdır. Kıl yapışa da lazer epilasyon işleminde önemli bir faktör olmaktadır. Bu işlem ile kıl kökü ortadan kaldırılır. Lazer ışıkları ile birlikte kıl kökü yapısı bozulur. Kadınların güzelliğini sağlayan pürüzsüz cilde ulaşmaya destek olur.

 Kalıcı Makyaj İşlemleri

Sağlıklı ve zinde görünmek her kadın için önemli olmaktadır. Makyaj uygulamaları ile bunu elde etmek mümkün olmaktadır. Kalıcı makyaj uygulamaları ise kadınların her zaman makyajlı ve bakımlı olmasını sağlamaktadır. Kalıcı makyaj uygulamaları içinde en çok kalıcı kaş kontürü uygulaması yapılmaktadır. Kişinin ten rengine ve kaş yapısına uygun bir işlem olması önemli olmaktadır.

Uygulamanın konusunda uzman kişiler tarafından yapılması sağlık sorunu yaşanmasının önüne geçecektir. Ayrıca dudak kontür ve kalıcı eyeliner uygulaması yapılmaktadır. Bu işlemler uygulandıktan sonra yaklaşık 1-1,5 yıl gitmektedir. Bu süre kişinin cilt yapısına göre değişiklik göstermektedir. Kadın moda sürecinde çok fazla kullanılan bir uygulamadır. Bu şekilde yazın denizden çıktığınızda veya sabah işe giderken makyaj ile uğraşmak durumunda kalmazsınız.

Kadın ve Moda

Moda değişen bir kavram olmaktadır. Her dönem kıyafetlerin, ayakkabıların değişmesi dışında saç modelleri de değişmektedir. Ayrıca estetik uygulamalarda bile farklı moda akımları etkili olmaktadır. Ama moda olan bir şeyi yakışmadığı veya beğenmediğiniz halde uygulamak hatalı olmaktadır.

Kadın Sağlığı

Sağlık için kişinin gerekli kontrollerini yaptırması gerekmektedir. Güzellik ancak sağlıkla bütünleşirse bir anlam taşımaktadır. Özellikle kadınların yıllık meme kontrollerini aksatmaması gerekir. Ayrıca smear testlerini yaparak jinekolojik muayenelerini aksatmamaları gerekir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.