28 Şubat 2026, 11:43:15
Dolar 43,9347
Euro 51,9497
Altın 7.435,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 6°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
6°C
Hafif Yağmurlu
Paz 9°C
Pts 11°C
Sal 11°C
Çar 8°C

Japonya ve İzmir Arasındaki İşbirliği Yeni Zirvelerde

Japonya ve İzmir arasındaki işbirliği, ticaret ve kültürde yeni zirvelere ulaşarak güçlü bağlar kuruyor.

Japonya ve İzmir Arasındaki İşbirliği Yeni Zirvelerde
28 Şubat 2026 10:34

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Japonya’nın İstanbul Başkonsolosu Iwama Ryoji’yi makamında kabul etti. Görüşmede, İzmir ile Japonya arasında kurulacak iş birliklerine olanak sağlanması ve iki bölge arasındaki kültürel ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi konuları ele alındı.

İzmir ve Japonya Arasındaki İş Birliği Olanakları

Başkan Dr. Cemil Tugay, Japonya ile olan ilişkilerin ilerletilmesinin önemine değinerek, İzmir’in tarihî ve kültürel değerlerinin daha geniş kitlelere tanıtılmasına yönelik çalışmalar yapmayı hedeflediklerini belirtti. Japon şirketlerinin İzmir ve Manisa’da bulunan yatırımlarına destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Tugay, iki taraf arasında organize edilecek etkinlikler için iş birliğine açık olduklarını söyledi.

Başkonsolos Ryoji’nin İzmir Ziyareti ve İleriye Dönük Planlar

İstanbul Başkonsolosu Iwama Ryoji, Japon turistlerin İzmir’i ziyaret etmekten memnuniyet duyduğunu vurguladı ve Japonya-İzmir ilişkilerinin artırılması konusunda destek sağlanmasının önemini aktardı. İzmir’i daha sık ziyaret etmeyi planladığını söyleyen Ryoji, Japon şirketleri ile temasların geliştirilmesine yönelik iş birliği yapmayı amaçladıklarını ifade etti. Japonya’da İzmir’in tanıtımının yapılması için İzmir’in güzelliklerini yerinde deneyimlemek istediğini dile getirdi.

Bu resmi toplantıya, Japonya İzmir Kültürler Arası Dostluk Derneği temsilcileri, Japonya’nın İzmir Fahri Konsolosu Neşe Gök, İzmir Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ve diğer yetkililer katılım gösterdi.

Kaynak: BYZHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.