İznik’ten Batı Trakya’ya Kalpten Kalbe Köprü
İznik’ten Batı Trakya’ya kültür ve dostluk köprüsü kurarak kalpten kalbe unutulmaz bağlar oluşturuyoruz.
İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesini kapsayan resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Gümülcine ve İskeçe kentlerinde düzenlenen temaslarda, bölgenin tarihî ve kültürel önemi vurgulanırken, yerel yönetimler ile sivil toplum kuruluşları arasında iş birliği fırsatları değerlendirildi.
Diplomasi, Kurumsal Ziyaretler ve Kültürel Köprüler
Ziyaret programı çerçevesinde Başkan Usta, ilk olarak Gümülcine Başkonsolosluğu’nu ziyaret ederek Başkonsolos Aykut Ünal ile bölgedeki güncel gelişmeler ve iş birliği olanakları üzerine görüşmeler gerçekleştirdi. Ardından Gümülcine ve İskeçe Seçilmiş Müftüleri İbrahim Şerif ile Mustafa Trampa ile bir araya gelerek, din hizmetlerinin toplumsal birlikteliğe katkıları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Başkan Usta, kültürel sürekliliğin korunması amacıyla Gümülcine Türk Gençler Birliği (1928) ve İskeçe Türk Birliği (1927) kuruluşlarını ziyaret etti. Burada her iki derneğin yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi aldı ve dernek başkanları Sedat Hasan ile Kerem Abdurrahimoğlu’na teşekkürlerini iletti.
Ekonomik İş Birlikleri ve Yerel Yönetimlerle İletişimin Güçlendirilmesi
İskeçe’ye bağlı Mustafçova Belediye Başkanı Av. Ahmet Kurt ile iş birliği olanakları konusunda detaylı görüşmeler yapıldı. İki belediye arasında iletişimin artırılması, deneyim paylaşımı ve ortak projeler geliştirilmesi hedeflendi. Ayrıca İskeçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Marianthi Maliaroudaki ile bir araya gelen Başkan Usta, turizm, tarım, çini ve el sanatları gibi alanlarda İznik ve İskeçe arasında ekonomik ve kültürel bağların güçlendirilmesi yönünde iş birlikleri planladı. Ortak Avrupa Birliği projeleri geliştirilmesi de bu görüşmelerin gündemindeydi.
Ziyaret sürecinde İskeçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fatih Türkmen ile Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Nurettinoğlu’nun katkı ve destekleri özellikle vurgulandı. Başkan Usta, temasların sağlıklı yürütülmesinde gösterdikleri çabalara teşekkür etti.
Başkan Kağan Mehmet Usta, ziyaretin sonunda yaptığı açıklamada, Batı Trakya’daki Türk topluluğunun kültürel ve toplumsal değerlerine saygı duyduklarını belirterek, İznik ile Batı Trakya arasındaki gönül köprülerinin güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti. Barış ve karşılıklı anlayışın, sürdürülebilir iş birliklerinin temelinde olduğunu belirten Usta, bölgedeki soydaşların eşit haklar içerisinde barış ve huzur içinde yaşamalarını temenni etti.
Kaynak: BYZHA