Dolar 32,5411
Euro 34,8759
Altın 2.430,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Az Bulutlu
Sinop
23°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 17°C

İstanbul’da Kar Alarmı! Şiddetli Kar Geliyor

Meteoroloji son dakika açıklaması ile İstanbul’da şiddetli kar uyarısında bulundu? İstanbul’da ne zaman kar yapacağının cevabını verdi.

İstanbul’da Kar Alarmı! Şiddetli Kar Geliyor
22 Ocak 2016 19:30

Meteoroloji son dakika açıklaması ile İstanbul’da şiddetli kar uyarısında bulundu? İstanbul’da ne zaman kar yapacağının cevabını verdi.

Türkiye’de bugün öğle saatlerinden itibaren yurdun kuzeybatı kesimlerinden başlayacak olan soğuk hava dalgasının etkisine girecek. Meteoroloji’nin İstanbul için yaptığı kar yağışı açıklamasından sonra AKOM’dan da bir açıklama geldi. AKOM, İstanbul’da bugün akşam saatlerinden itibaren yoğun kar yağışının başlayacağını duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul hava durumu için kar geliyor uyarısında bulundu. İstanbul’da geçen Pazar günü başlayan, Salı günü ise biten kar yağışı kentte 2 gün mola vermişti.

Meteoroloji’nin son hava durumu tahminlerine göre İstanbul’da kar yağışı 22 Ocak Cuma öğleden sonra başlayacak ve etkisini akşam saatlerinde daha da arttıracak. Özellikle Marmara’nın doğusunda etkili olacağı belirtilen kar yağışı 4 gün sürecek. Hava sıcaklığı ise 6 derece birden düşecek.

METEOROLOJİ İSTANBUL İÇİN ŞİDDETLİ KAR UYARISI YAPTI

Meteoroloji’den yapılan ‘kar uyarısı’na göre; bugün öğle saatlerinden sonra İstanbul’da başlaması beklenilen kar yağışları kuvvetli rüzgarlar ile birlikte aralıklı olarak kar sağanakları şeklinde görülecek. Kar yağışlarının Pazartesi gününe kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul genelinde farklı bölgelerde kar kalınlığının 5-25 santimetre civarında olacağı ve soğuk hava nedeniyle meydana gelecek don olayı ile buzlanmalara karşı vatandaşların tedbirli olmaları konusunda da uyarı yapıldı.

AKOM’DAN İSTANBUL İÇİN KAR UYARISI

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul’da yoğun kar yağışının beklendiğini ve vatandaşların meydana gelecek olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerektiğini duyurdu.

İBB İstanbul’dan yapılan yazılı açıklamada; “Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Birimi`nin hava tahmin verilerine göre İstanbul’un bugün yoğun kar yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor.” denildi.

İSTANBUL’DA KAR KALINLIĞI 25 CM OLABİLİR!

Meteorolojik verilere göre İstanbul genelinde etkili olacak kar yağışları nedeniyle kar kalınlığının farklı yerlerde 5-25 cm civarında olacağı tahmin ediliyor.

İBB, İstanbul’daki hayatın normal seyrinde devam edebilmesi için Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve ilgili tüm birimlerin katılımıyla ‘kar alarmı’nın devam ettiğini açıkladı.

KAR YAĞIŞI TİPİYE DÖNÜŞEBİLİR

Akşam saatlerinde etkisini gösterecek olan kar yağışının rüzgar etkisiyle tipiye dönüşebileceği tahmin ediliyor. Sürücülerin ve tatile gidecek vatandaşların araç kullanırken dikkatli olmaları, aşırı hızdan kaçınmaları ve şehirdeki vatandaşların da toplu taşıma araçlarını kullanmaları önem arz ediyor.

5 BİN 450 PERSONEL KIŞ ÇALIŞMALARINA KATILIYOR!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmaları kapsamında 1.114 araç ve iş makinesi, 5 bin 450 personel ile 4000 km yol ağında olumsuzluklara karşı vardiyalı olarak görev alacağını açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.