İnegöl Belediyesi Tarafından Nöroçeşitlilik ve Eğitim Yaklaşımları Konulu Seminer Düzenlendi
İnegöl Belediyesi, nöroçeşitlilik ve eğitim yaklaşımları konulu seminerle farkındalık yaratıyor, eğitime yeni perspektifler sunuyor.
İnegöl Belediyesi, otizm konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Otizmli Araştırmacı Yazar Espina Hande Ayas’ın katılımıyla “NRM Çerçevesinde Zihinsel İşleyiş, Nöroçeşitlilik ve Eğitimde Yeni Yaklaşım” başlıklı bir seminer gerçekleştirdi. Etkinlikte, otizmli bireylerin aileleri ile özel eğitim, ilkokul ve anaokulu öğretmenleri hazır bulundu.
Seminerin İçeriği ve Katılımcılar
İnegöl Belediyesi Arge Müdürlüğü’nün organizasyonu ile düzenlenen seminer, hafta başında belediye hizmet binasının çok amaçlı salonunda gerçekleştirildi. Programda zihinsel işleyişin farklı yönleri, kapsayıcı eğitim modelleri ve nöroçeşitlilik kavramının sosyal yaşamdaki önemi kapsamlı bir şekilde ele alındı. Otizmli bir yazar olarak deneyimlerini paylaşan Espina Hande Ayas, otizmin normalleştirilmesi yerine bireyin zihinsel süreçlerinin anlaşılması ve farklılıkların kabul edilmesi gerektiğini vurguladı. Katılımcılar tarafından yoğun ilgi gören sunum, eğitim alanında güncel yaklaşımların değerlendirilmesini sağladı.
Program Sonrası Değerlendirmeler ve İkramlar
Seminerin sonunda İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Emin Dündar kısa bir konuşma yaparak programın değerine işaret etti. Dündar, otizmli bireylerin toplumsal uyuma zorlanmaması gerektiği düşüncesini paylaştı ve destek veren herkese teşekkür etti. Etkinlik, Ayas’a takdim edilen hediye ve katılımcılara yazarın kitabının dağıtılmasıyla sona erdi. Ayrıca, Espina Hande Ayas kitaplarını katılımcılar için imzaladı.
Kaynak: BYZHA