Dolar 43,0341
Euro 50,3281
Altın 6.171,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Per 17°C
Cum 8°C
Cts 12°C
Paz 12°C

İnegöl Belediyesi, QR Kodlu Numarataj Uygulamasını 5 Mahallede Başarıyla Tamamladı

İnegöl Belediyesi, QR Kodlu Numarataj uygulamasını 5 mahallede başarıyla tamamladı, dijital dönüşümle hizmet kalitesini artırdı.

İnegöl Belediyesi, QR Kodlu Numarataj Uygulamasını 5 Mahallede Başarıyla Tamamladı
6 Ocak 2026 16:38

İnegöl Belediyesi, şehirde bulunan yapıların dijital kimliklendirilmesi amacıyla geliştirdiği QR kodlu numarataj uygulamasını başarıyla ilerletiyor. Şu ana kadar uygulama, 5 mahallede tamamlanarak toplamda 12 bin 400 yapıya monte edildi. Proje, tüm 116 mahalledeki yapıların kapsanması hedefiyle devam ediyor.

QR Kodlu Numarataj Uygulamasının Kapsamı ve İşleyişi

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında, şehir genelindeki yapılar için mevcut numaratajlar yenilenirken, yeni sistem QR kod teknolojisiyle entegre edildi. QR kodlar aracılığıyla yapıların mahalle, ada/parsel ve adres bilgileri, inşaat ruhsatı ve yapı kullanma tarihleri gibi veriler elektronik ortamda erişilebilir hale geldi. Ayrıca, afet durumları için en yakın üç toplanma alanının konumlarına ulaşılması ve ilgili daireye ait numarataj belgesinin edinilmesi mümkün kılındı.

Uygulamanın Sahadaki Gelişimi ve Fotoğraf Çekimi Süreci

2024 yılında makine temin ederek başlatılan üretim süreci sonrası, Kemalpaşa Mahallesi pilot bölge olarak seçildi. Çalışmalar; Kemalpaşa, Hamidiye, Yenice, Cuma ve Mahmudiye mahallelerinde yoğunlaştırılarak toplam 532 sokaktaki 12 bin 816 QR kodlu kapı numarasının üretimi gerçekleştirildi ve 12 bin 400’ün üzerinde montaj tamamlandı. Ayrıca Orhaniye Mahallesi uygulamaları devam etmektedir. Belediye Başkanı Alper Taban, numarataj biriminde sürdürülen işlemleri inceleyerek, toplamda 24 bin fotoğraf çekimi yapıldığını ve böylece yapıların güncel durumlarının etkin bir şekilde tespit edildiğini belirtti. Böylece, İnegöl Belediyesi şehir planlaması ve yönetiminde dijitalleşme avantajlarını kullanarak kapsamlı bir veri altyapısı oluşturmuş oldu.

Kaynak: BYZHA

YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.