Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
17°C
Hafif Yağmurlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 16°C

İlkyardım Sertifikası Nedir, Nereden Alınır?

İlkyardım sertifikası nedir sorusuna; ilkyardım eğitimini tamamlamış kişilere verilen yetki belgesidir şeklinde tanım yapılabilir.

İlkyardım Sertifikası Nedir, Nereden Alınır?
4 Aralık 2023 10:50

İlkyardım sertifikası nedir sorusuna; ilkyardım eğitimini tamamlamış kişilere verilen yetki belgesidir şeklinde tanım yapılabilir. Hayatımızın her anında ani bir durumla karşılaşmak mümkündür. Ani bir yaralanma ve nöbet, hastalık gibi durumlarda ilkyardım bilgisine sahip olmak çoğu zaman hayat kurtarır.

İnsanlar hayatın her anında trafik kazası, silahlı saldırı, yaralanma veya hastalıktan ötürü nöbet geçirme, bilinç kaybetme gibi durumlarla karşılaşabilir. İlkyardım eğitimi alarak olası bir kaza, hastalık ya da yaralanmaya maruz kalan bireylere tıbbi görevliler gelene kadar müdahalede bulunan kişilere de ilkyardımcı adı verilir. İlkyardımcı olabilmek için ilkyardım sertifikası almak şarttır. Yazımızın devamında ilkyardım sertifikası nedir ve nereden alınır gibi merak edilen soruların cevabını bulabilirsiniz.

İlkyardım Sertifikası Nereden Alınır?

İlkyardım sertifikası Sağlık Bakanlığı tarafından yetki verilmiş, ilkyardım eğitmenliği belgesine sahip yetkili kurumlar tarafından verilir. Bizler de Kare Akademi olarak ilkyardım sertifikası veren yetkili kuruluşlardan biri olarak kursiyerlerimize %100 kalitede eğitim sunmaktayız. Uzman eğitmenlerimizin sunmuş olduğu eğitimler sonrasında sınava giren ve sınavı başarıyla geçen kursiyerlerimize ilkyardım sertifikalarını takdim etmekteyiz. Siz de güvenli bir şekilde uygun fiyat politikasıyla ilkyardım sertifikası almak istiyorsanız hemen kurs başvurusu yapabilirsiniz.

 İlkyardım Sertifikası Nasıl Alınır?

İlkyardım sertifikası nasıl alınır sorusu da merak edilen konulardan bir tanesidir. İlkyardım sertifikası alabilmek için öncesinde gerekli belgeleri hazırlayarak yetkili kurumlara başvuru yapmak gerekir. Başvuru ve kayıt için hazırlamanız gereken belgeler şu şekildedir;

  • Kimlik kartı ve fotokopisi
  • Vesikalık fotoğraf
  • Mezuniyet belgesi (en az ilköğretim)

Bu belgeleri tamamlayarak, 18 yaşını doldurmuş bireyler kurumunuza ilkyardım sertifikası başvurusu https://kareakademi.com.tr/egitim/ilk-yardim-kursu/ yapabilir.

Başvurunuzun kabul edilmesi durumunda 2 gün ve 16 saatten oluşan teorik eğitimlerimiz uzman eğitmenlerimiz tarafından kursiyerlerimize verilir. Ardından cansız mankenler üzerinde uygulamalı eğitim gerçekleştirilir. Temel ilkyardım eğitimi ve kurs detayları hakkında bilgi almak için bizi arayınız.

Kurumumuzdan eğitimi tamamlamanız durumunda merkez sizi en yakın sınav merkezine kayıt eder. Sınavda başarılı olmanız durumunda ilkyardım sertifikası almaya hak kazanırsınız. Sonrasında Sağlık Bakanlığı tarafından kursiyerlerin sertifikası onaylanır. Bu durumda Sağlık Bakanlığı onaylı ilkyardım sertifikası sahibi olursunuz.

İlkyardım Sertifikasını Kimler Alabilir?

İlkyardım sertifikasını 18 yaşından büyük, en az ilkokul mezunu olan bireyler alabilir. Bununla birlikte ani olaylarda sakinliğini koruyabilecek, hızlı bir şekilde pratik uygulayabilecek kişiler ilkyardım sertifikası alabilir.

İlkyardım Sertifikası Ne İşe Yarar?

İlkyardım sertifikası ne işe yarar dersek ilkyardım sertifikası sahibi olanlar pek çok yerde çalışma imkanı bulabilecekleri gibi hayatın her anında ilkyardıma ihtiyaç duyan kişilere müdahale edebilirler. İlkyardım sertifikası sahibi olan kişiler;

  • Halk eğitim merkezlerinde ilkyardım eğitimi verebilir.
  • Sürücü kurslarında ilkyardım eğitimi verebilir.
  • Sağlık Bakanlığı kuruluşlarında ilkyardım eğitim alanında çalışabilirler.

Bunların yanı sıra Sağlık Bakanlığı yönetmeliğine göre her işyeri ilkyardım uzmanı bulundurmak zorundadır. Buna göre;

Az tehlikeli işyerleri > her 20 çalışan için 1 ilkyardımcı

Tehlikeli işyerleri > her 15 çalışan için 1 ilkyardımcı

Çok tehlikeli işyerleri> her 10 çalışan için 1 ilkyardımcı bulundurmak zorundadır.

Yeterli sayıda ilkyardımcı bulundurmayan işletmeler cezai işleme maruz kalacaktır.

İlkyardım Sertifikası Ne Kadar Süre Geçerlidir?

İlkyardım sertifikası alındığı günden bu yana 3 yıl geçerlidir. 3 yıl süre dolduğunda ilkyardım sertifikası yenileme eğitim alarak belge yenilenmelidir. Bunun amacı hem ilkyardımcının bilgilerini tazelemek hem de güncel bilgileri ilkyardımcıya aktarmaktır. İlkyardım sertifikası yenileme işlemini de kurumumuzdan gerçekleştirebilirsiniz.

*Tanıtım yazısıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.