Dolar 32,3798
Euro 34,6581
Altın 2.403,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 15°C

İlk Yardım Kursu Fiyatları ve Bilinmesi Gereken Diğer Detaylar

İlk yardım kursu, kaza ve ani gelişen hastalık sonrasında yapılan müdahaleler açısından son derece önemlidir.

İlk Yardım Kursu Fiyatları ve Bilinmesi Gereken Diğer Detaylar
10 Ekim 2023 09:50

İlk yardım kursu, kaza ve ani gelişen hastalık sonrasında yapılan müdahaleler açısından son derece önemlidir. Bu müdahalelerin doğru olarak yapılması, hayat kurtarıcı etkisinin olmasını sağlar. İlk yardım eğitimi, işte bu müdahalelerin nasıl yapılacağına yönelik eğitimlerdir.

İlk Yardım Kursu Nedir?

İlk yardım kursu; ilk yardım müdahalelerinin öğrenilmesini sağlayan kurslardır. Bu kurslarda verilen eğitimler, temel konuları kapsamakta ve kursiyerlerin ilk müdahaleleri doğru olarak yapmalarını sağlamaktadır.

Bu konunun ne kadar önemli olduğu, dünya genelinde bilinen bir gerçektir. Birçok ülke, bundan dolayı söz konusu eğitimi farklı kademelerde vatandaşlarına vermektedir. Ülkemizde de benzer bir durum vardır. Ayrıca eğitim almak isteyenler, ilk yardım kursu üzerinden de bunu yapabilmektedir.

Söz konusu eğitimler, genel itibariyle gönüllülük esaslıdır. Yani ilgili eğitimlerin alınması şeklinde bir zorunluluk bulunmamaktadır. Ancak buradaki gönüllülük esasının bazı istisnaları vardır. İSG Kanunu ve ilgili yönetmeliklere göre belli şartları taşıyan iş yerlerinde, belli sayıdaki çalışan başına en az 1 kişinin bu eğitimi alması gerekir.

Buradaki zorunluluğun sağlanması için işletmeler, çalışanlarının bir kısmına ilk yardım kursu üzerinden eğitim aldırmalıdır. Bu eğitimlerin resmiyette geçerli olması ve zorunluluğu karşılaması için bakanlık veya ilgili devlet kurumunun yetkilendirdiği bir kurumdan alınması gerekir. Dolayısıyla resmiyet ve zorunluluğun sağlanması için herhangi bir yerden değil, belli kurumlardan bu eğitimler alınmalıdır.

İlk yardım; tıbbi bir alet veya ilaç kullanmadan yapılan müdahalelerdir. İlgili eğitimi alanlar tıp fakültesi mezunu olmadığından tıbbi alet veya ilaç kullanamaz. Ancak yapılan çok basit müdahaleler ile hastaların veya kazazedelerin durumlarının kötüleşmesini engellerler ve durumun stabil kalmasına katkı verirler.

İlk Yardım Kursu Fiyatları

İlk yardım kursu, bu alanda yetkilendirilen veya diğer kurumlar tarafından açılır. Açılan bu kursların fiyatları ise kurumun fiyat politikasına, eğitim kadrosuna, eğitim kalitesine ve benzeri unsurlara göre farklılık gösterir. Ayrıca gruptaki kişi sayısı da yine fiyatlar konusunda son derece etkilidir.

Her ne kadar fiyatlar bu noktada etkili bir unsur olsa da, ilk yardım gibi çok önemli bir konuda fiyattan önce eğitim kalitesinin dikkate alınması gerektiği unutulmamalıdır. Zira burada öğrenilecekler, birilerinin hayatını direkt olarak etkileyecek. Hatta hayatta kalması veya kalmaması, belki de bu eğitimlerin kalitesine göre belirlenecek. Bundan dolayı her zaman yüksek kalitedeki eğitimlerin tercih edilmesi gerekir.

Yapılan araştırmalar, kaza veya ani hastalık nedeniyle acil olarak sağlık kuruluşuna getirilen hastaların kurtarılma oranlarındaki ilk yardım müdahalesi etkisini net olarak göstermektedir. Araştırmalara göre kaza veya hastalıktan hemen sonra ilk yardım müdahalesinin yapıldığı kişilerin kurtarılma oranları, diğerlerine göre %50 daha yüksektir.

Alınan eğitimlerin bu kadar önemli olduğu bir noktada ilk yardım kursu https://www.temaakademi.com.tr/egitim/ilkyardim-egitimi/  için önceliğin her zaman kalite olması gerektiğini ifade etmek yanlış olmayacaktır.

En Ucuz İlk Yardım Kursu

İlk yardım kursu almak istendiğinde çok sayıda seçenek olduğu görülecektir. Bunlar arasından en ucuz olanlar, ilk anda en cazipler gibi görünebilir. Ancak durum tam olarak o şekilde değildir. Zira sadece ucuz olduğu için tercih edilen kurumun eğitim kalitesi çok düşük olabilir veya ilgili kurum yetkilendirilmiş olmayabilir.

Eğer resmi bir zorunluluğun karşılanması hedefleniyorsa önceliğin yetkilendirilmiş kuruma verilmesi gerekir. Yetkilendirilmiş kurumlar arasından ise eğitim kalitesi yüksek ve yeterli seviyede olanlar belirlenmelidir. İşte bu aşamadan sonra belirlenenler arasından en ucuz olan tercih edilebilir. En ucuz ilk yardım kursu için izlenmesi gereken adım tam olarak bu şekildedir.

Her ne kadar ilgili kurs için çok sayıda seçenek olsa da, Tema Akademi yüksek kalitedeki eğitimi, ödeme imkanları seçenekleri ve uygun fiyat avantajı ile adeta bir adım öne çıkmaktadır. Alanında deneyimli eğitmenlerin, ekipman kullanımı ile uygulamalı olarak verdikleri eğitimler, konuların tam olarak anlaşılmasını sağlar.

Tema Akademi, uzun zamandır bu alanda eğitimler veren ve sertifika programları yürüten bir kurumdur. Bu kurumun uygun fiyat avantajı ve yüksek kalitedeki eğitiminden yararlanmak istiyorsanız, hemen siz de Tema Akademi ile iletişime geçebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.