Dolar 32,5484
Euro 34,8615
Altın 2.430,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C

İlçemiz Ayancık’ta Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri Başladı

Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle Ayancık’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan Kitap Fuarı dualarla açıldı.

İlçemiz Ayancık’ta Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri Başladı
3 Ekim 2022 14:09

Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle Ayancık’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan Kitap Fuarı dualarla açıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2021 yılı Mevlid-i Nebi Haftası’nın 03-09 Ekim 2021 tarihleri arasında “Peygamberimiz, cami ve irşad”temasıyla kutlanması kararlaştırıldı. Bu doğrultuda Ayancık Müftülüğü tarafından İlçemiz 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda “Mevlidi Nebi Haftası Etkinlikleri ve Kitap Fuarı” açılışı yapıldı. Açılış, Ayancık Kaymakamı Recep Hasar, Belediye Başkanı Hayrettin KAYA, İlçe Müftüsü Ömer Faruk KIVRAK, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Açılışta konuşma yapan İlçe Müftüsü Ömer Faruk KIVRAK, “Hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerle Peygamberimizi daha iyi tanımak, tanıtmak, anlamak anlatmak, hayatımızı onunla anlamlandırmak ve onu sevgisini canlı tutmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda alanında uzman kişiler tarafından gerçekleştirilecek söyleşilerle Peygamber Efendimizin hayatı farklı boyutlarıyla halkımızla buluşacak. Bu etkinliklerin hem halkımızın kitaplarla buluşmasına hem de islamın temel kavramları hakkında bilgi sahibi olmalarına katkı sunacağına inanıyorum. kazanmasına yardımcı olacağına inanıyoruz. Bir hafta sürecek olan etkinliğimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.” dedi. Haber-Foto; Türkan KARABAŞ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.