Dolar 32,6082
Euro 34,7866
Altın 2.492,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

“Hocaların Hocası; Cemal Uygun” Kitabı Çıktı

Ayancık Hava Radar Komutanlığında çalışmış, Ayancık sevdalısı ve gazetemiz köşe yazarı Mustafa Kılıç’ın yeni kitabı çıktı.

“Hocaların Hocası; Cemal Uygun” Kitabı Çıktı
1 Kasım 2022 17:19

Son yıllarda havacılık tarihi üzerine, özellikle de Türk Tayyare Cemiyeti (T.Ta.C.) ve Türk Hava Kurumu (THK)  tarihi üzerine yoğun çalışan yazarlarımızdan Mustafa Kılıç yeni  kitabını  okurlarının beğenisine sunuyor.

Havacılığın gelişmekte olduğu, yokluğun, imkânsızlıkların buz gibi ortamı sardığı yıllarda, sıcacık bir uçman yetişmiştir. Modelcilikte – Paraşütçülükte – Planörcülükte – Pilotlukta – Öğretmenlikte ve Havacılık yöneticiliğinde. İşte unutulmayan ancak göz önünde bulundurmamız gereken bu dev havacımızı gelecek kuşaklara tanıtmak üzere hazırlanmış bir eser.

“ HOCALARIN HOCASI; CEMAL UYGUN ”

Yazarımız Mustafa Kılıç, pandemi dönemini çok iyi değerlendirdiğini söylüyor. Emek yoğun araştırmalarına hız verdiğini, en büyük desteği ise havacılık tarihimizde iz bırakan büyüklerimizin çocuklarından, torunlarından gördüğünü belirtiyor. Cemal Uygun hocanın biyografisini hazırladığı sırada en büyük teşekkürü Cemal hocamızın oğlu Cengiz Uygun’a ettiğinin altını çiziyor.

Yazarımız Mustafa Kılıç’a bu güzel eseri için teşekkür ederiz. Okuru bol olsun.

NOT    :

“Hocaların Hocası; Cemal UYGUN”  kitabını edinmek isteyenler, yazara direkt ulaşabiliyorlar. Sınırlı sayıda basılan kitabı yazar imzalayarak kendisi PTT kargo ile gönderiyor.

İletişim için:
Mustafa KILIÇ
WhatsApp için GSM 0 536 273 62 62
Kitap bedeli:  63,00 TL. + 7,00 TL. = 70,00 TL.
İş Bankası hesap IBAN No: TR 45  0006  4000  0014  2680  3701  76

"Hocaların Hocası; Cemal Uygun" Kitabı Çıktı

  • Kitabın Adı                  : HOCALARIN HOCASI, CEMAL UYGUN
  • Yazar                           : Mustafa KILIÇ
  • Kapak/Mizanpaj         : Yağmur ARDUÇ
  • Kategori                      : Biyografi
  • Marka                         : SONÇAĞ YAYINCILIK
  • Yayın No                      : 1710
  • ISBN                            : 978-625-8227-09-3
  • Yayın Yönetmeni         : Sinem ZORLU
  • Yayıncı Sertifika No     : 47865
  • Baskı ve cilt merkezi   : Uzun Dijital
  • Ebat                            : 16 x 24 cm
  • Kâğıt                           : 1. Hamur
  • Sayfa sayısı                 : 150
  • 1.Baskı                        : Eylül 2022 ANKARA
YORUMLAR

  1. Erdem Elbüken dedi ki:

    Yeni kitabınız hayırlı olsun. Sayın Cemal Hoca yı saygıyla anıyoruz. Ruhu şad olsun. Ayancık Gazetesindeki anılarınızı kaleme aldığınız yazılarınızı merakla bekliyoruz..

  2. KADİR LEVENT dedi ki:

    Mustafa bey Yazılarınızı ,anılarınızı büyük bir zevkle okuyorum Beni de Fahri bir Ayancıklı yaptınız Gerçekten yurdumun 4 bir yanı cennet Karadeniz’in cennet köşesini sizin sayenizde tanıyoruz Bu yazıların devamını bekliyorum Saygılar

  3. emk.öğ.Zuhal Karahan Kara dedi ki:

    Atatürk İSTİKBAL GÖKLERDEDİR demiş , havacılığın nekadar önemli olduğunu biliriz ama bu hususta hiç yeterli bilgimiz yoktur. Mustafa bey çok yararlı olmuş havacılığın en dibinden araştırıp kaleme almış.Herşeyin ilki zordur,tecrübesizliktir.Türk havacılığı için kendini adeta ölüme atan ( ozamanki iimkansızlıklar,eksik teknoloji ) havacılarımızı rahmetle anıyorum.Bugünki aşamalara kolay gelinmedi. havadan konmadık.ÖDENMEZ MİNNET BORCUMUZ VAR.

  4. emk.öğ.Zuhal Karahan Kara dedi ki:

    Mustafa bey,havacılık çalışmalarınız insanlara çok faydalı. Araştırıp bulamadığınız bazı bilgilerde olabilir bu hususta size yardımcı olabilecek biri var oda havacılığa gönül vermiş biri.Tansen Koçboğan ( Fugo kurucusu ) Babası eniştemin ağabeyi tuğgeneral h.v. pilot Tandoğan Koçboğandı mekanı cennet olsun 35 yıl hizmet vermiş değerli bir ağabeydi . Babasının dökümleri varsa sizinle paylaşabileceğini sanıyorum.

    1. Mustafa KILIÇ dedi ki:

      Hocam, Tansen Koçboğan kardeşimle tanışıyoruz. Zaman zaman da sohbetimiz oluyor. İlginiz ve öneriniz için teşekkür ederim. Selamlar Saygılar